terug
terug

Kerstdiner gegrilde eend met witlof en bramensaus

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookVorige week deelde ik al een heerlijk idee voor het kerstdiner en vandaag heb ik nog een lekker feestrecept. Want kerst heeft niet één, niet twee, maar zelfs drie avonden waarop we lekker uitgebreid mogen tafelen. Vandaag een luxe recept voor het kerstdiner: krokant gegrilde eend met geschroeide witlof en knapperig knäckebröd, afgetopt met een gekruide bramensaus. Klinkt goed toch? Het bereiden van eendenborst hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, zeker met dit recept heb ik het je heel makkelijk gemaakt. Lees hieronder hoe je de gegrilde eendenborst maakt.

Ingrediënten:

1 portie eendenborst
1 portie knäckebröd, verkruimeld
1 portie witlof, gehalveerd
1 portie bramen
100 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
1 steranijs
½ tl gemberpoeder
1 tl balsamicoazijn
peper en Himalaya zout naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Kerf met een scherp mes ruitjes in het vet. Doe op beide kanten peper en zout naar smaak. en bak ze op hun vetrandje in een loeihete pan.
  2. Zet de braadpan op hoog vuur en bak de eendenborst met het vet naar beneden. Zet het vuur laag als het vet begint te smelten.
  3. Wanneer de eendenborst goudbruin en knapperig is, omdraaien met de vleeskant naar beneden en het vuur van de pan iets verhogen. Giet regelmatig het vet over de eendenborst. Bak enkele minuten en haal dan de eendenborst uit de pan en zet apart en laat het rusten.
  4. Doe de witlof in de pan en bak 3 minuten.
  5. Draai vervolgens de witlof om en giet de zelfgemaakte groentebouillon in de pan, laat 3 minuten koken totdat de witlof zacht is.
  6. Haal de witlof uit de pan en zet apart. Houd de witlof en eendenborst warm.
  7. Doe in dezelfde pan met de restjes van de groentebouillon, de bramen, steranijs, gemberpoeder en balsamicoazijn. Breng de bramensaus aan de kook en laat 2 minuten inkoken. Inkoken tot de saus dik is en de bramen iets afbrokkelen, verwijder de steranijs uit de saus en gooi deze weg.
  8. Serveer de eendenborst met witlof, bramensaus en verkruimeld knäckebröd.

Eend en witlof zijn natuurlijk al superingrediënten op zichzelf, maar de kruidige bramensaus maakt het helemaal af. Eet smakelijk en een fijne kerst!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page