Kiemen met mangomoes
Kiemen met mangomoes
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookDe mangomoes in het recept geeft het geheel een frisse touch met zoveel pittigheid als je zelf wilt. Door de keuze van de groenten is het een goed vullende maaltijd, die je ook heel goed als lunch zou kunnen eten. Als je de taugé kort blancheert, dan hou je de knapperige bite. Taugé is rijk aan vitamine B, vitamine C en ijzer en heeft natuurlijk heel veel vezels. Hierdoor blijf je langer verzadigd en het is goed voor je darmbacteriën wat voor een goede spijsvertering zorgt. En natuurlijk is het lekker!
Ingrediënten:
✓ 1 portie mungbonen kiemen (taugé)
✓ 1 portie groenten (wortel, prei, knolselderij)
✓ 1 portie mango
✓ groentebouillon poeder
✓ ½ rode chilipeper
✓ verse koriander
✓ sojasaus (zonder tarwe, zonder suiker)
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.
Bereidingswijze:
- Was de groenten en snijd ze in fijne reepjes. Stoom in een beetje zout water of gebruik groentebouillonpoeder en breng op smaak met sojasaus.
- Blancheer de mungbonen kiemen in zout water gedurende 1 tot 2 minuten. Spoel koud af en laat uitlekken.
- Schil de mango, snij het vruchtvlees in dobbelstenen en pureer het. Maak de chilipeper schoon en snijd in kleine stukjes. Breng de mangomoes op smaak met de stukjes chili, peper en zout.
- Meng de kiemen met de groenten en knip er wat koriander over.
- Serveer de mangomoes er apart bij.
Tip: Als de mango nog een beetje onrijp is, wikkel hem dan in krantenpapier en laat hem op kamertemperatuur rijpen.