Kikkererwten frittata

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een frittata recept zonder eieren, zuivel of bloem – we gaan een kikkererwten frittata maken. Deze prachtige creatie kun je maken met bijna elke groente die je lekker vindt of die je in huis hebt. Onderstaande recept is een frittata van bloemkool, broccoli, courgette en rode ui voor een heerlijke samenstelling van een heel scala aan voedzame elementen.

Het beste is als je het beslag van het kikkererwtenmeel een half uur tot een dag laat rusten.

Ingrediënten:

1 portie kikkererwten, gedroogd (als alternatief kun je kikkererwtenmeel gebruiken)
½ tl kurkuma
½ tl gerookte paprika
¼ tl Himalaya zout
200 ml water
¼ portie bloemkool, in roosjes
¼ portie broccoli, in roosjes
¼ portie courgette, fijngesneden
¼ portie rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl ghee

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Doe de kikkererwten in een blender en zet deze 3 minuten op de hoogste stand totdat een fijn meel ontstaat. Zeef het meel om eventuele grovere stukjes te verwijderen en zet even opzij.
  2. Doe het kikkererwtenmeel in een kom en meng er de kurkuma, het gerookte paprikapoeder en het zout door. Giet vervolgens het water erbij en roer tot een gladde massa. Laat het beslag vervolgens rusten, minimaal een half uur tot 8 uur.
  3. Zet een pan met water op hoog vuur en breng aan de kook. Als het water kookt, voeg de bloemkool- en broccoliroosjes toe. Kook 3 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Spoel de bloemkool- en broccoliroosjes af in een vergiet.
  5. Spatel de gekookte bloemkool en broccoli samen met de courgette, rode ui en knoflook door het kikkererwtenbeslag.
  6. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  7. Giet het kikkererwtenbeslag in de koekenpan en laat het garen zonder te roeren.
  8. Laat 5 minuten bakken totdat de bodem krokant en goudbruin wordt.
  9. Draai na 5 minuten de frittata om en bak nog 3 minuten aan de andere kant.
  10. Leg je de frittata op een bord en smullen maar!

Frittata is geschikt om op elk moment van de dag te eten. Zelfs als ontbijt zul je het lekker vinden, maar natuurlijk is het gewoon goed voor een heerlijke lunch of diner. Voor een kleine versie van dit gerecht, kun je in een klein pannetje mini-kikkererwtenfrittata’s maken, die je kunt vullen met de groente van jouw keuze. Met een salade erbij heb je weer een hele afwisselende maaltijd.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page