Kikkererwtensoep met munt

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookDit recept is echt bedoeld voor gedroogde kikkererwten, die een nacht hebben geweekt. Doordat ze 45 minuten moeten koken, trekt de pepermuntsmaak van de thee langzaam in de kikkererwten. Ben je vergeten de kikkererwten te laten weken en heb je zin om dit recept te maken? Je kunt gerust kikkererwten uit blik gebruiken. Let wel op dat je uit blik 2x de hoeveelheid gebruikt die voor de gedroogde variant op je lijst staat. En natuurlijk goed opletten dat er niets is toegevoegd aan de erwten.

Je kunt in dit geval de groenten koken in groentebouillon met pepermuntthee en als ze bijna gaar zijn de portie kikkererwten uit blik toevoegen. Aan het eind kun je extra veel verse munt toevoegen voor de smaak.

Verrassend lekker, smullen maar!

Ingrediënten:

✓ 1 portie kikkererwten(gebruik je peulvruchten/bonen/kikkererwten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde peulvruchten/bonen/kikkererwten? Week deze dan één nacht van tevoren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept)
✓ 1 portie groenten (venkel, ½ tomaat, pompoen, 1 tl in blokjes gesneden ui)
✓ pepermuntthee
✓ ½ chilipeper
✓ 1 teentje knoflook
✓ 200 ml groentebouillon
piment, komijn
✓ 1 el vers gehakte munt

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Zet de kikkererwten een nacht in de week. Giet de volgende dag het weekwater af en kook de kikkererwten in pepermuntthee tot ze zacht zijn, dit duurt ongeveer 45 minuten.
  2. Was de venkel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de tomaat in blokjes. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Pel de knoflook en hak fijn. Maak de chilipeper schoon en snijd in kleine stukjes.
  3. Breng de groenten aan de kook in de bouillon en kook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn. Breng op smaak met knoflook, chili, piment en komijn.
  4. Giet de kikkererwten af en bewaar het kookvocht.
  5. Voeg kikkererwten toe aan de groenten. Doe naar wens wat van het kookvocht erbij. Voeg de munt toe voor het serveren.

 

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page