Curry met kip en kool
Curry met kip en kool
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen recept voor een curry met kip en kool en kruiden uit Kerala voor een gewaagde smaak. Dit klassieke Indiase gerecht is gevuld met voedzame groenten zoals ui, sperziebonen, witte kool en erwten. Ze zorgen voor een knapperige textuur en een heerlijke smaak. Dit is een geweldig recept om een zeer smaakvolle curry te maken. Varieer het gerecht met andere groenten of eiwitten en volg onderstaande instructies.
Ingrediënten:
✓ 1 portie kippendij, zonder botten en vel (als alternatief kan varkensmedaillon of kalfsmedaillon worden gebruikt)
✓ ¼ portie ui, fijngesnipperd
✓ ¼ portie sperziebonen, gebroken
✓ ¼ portie witte kool, gesneden
✓ ¼ portie erwten
✓ 500 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
✓ 1 tl gember, fijn geraspt
✓ 1 tl knoflook, uitgeperst
✓ 1 el pure kokosolie
✓ 1 el garam masala / currypoeder
✓ ½ tl kurkuma
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.
Bereidingswijze:
- Vermeng en marineer in een kom de kippendij met een theelepel garam masala en de kurkuma.
- Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de kokosolie toe.
- Voeg vervolgens de ui toe en bak 5 minuten totdat deze glazig wordt.
- Voeg vervolgens de gember en knoflook toe, bak 1 minuut mee.
- Zet de pan op hoog vuur en voeg de kippendijen toe. Schroei ze dicht in 3 minuten. Draai ze om en bak nog 3 minuten aan de andere kant.
- Doe er vervolgens de sperziebonen, witte kool, groentebouillon en resterende garam masala bij. Breng de curry aan de kook en laat 15 minuten koken.
- Roer de erwten door de curry, laat 2 minuten mee koken en serveer dit heerlijke gerecht.
De curry van kip en kool heeft een vleugje kokosnoot in combinatie met de traditionele Indiase smaken van gember, knoflook en garam masala. Wanneer de kip kookt, laat het zijn natuurlijke sappen vrij in de bouillon, wat de smaak verbetert en zorgt voor ongelooflijk mals vlees.