terug
terug

Kip met sperziebonen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Een complete maaltijd van malse sperziebonen, krokante rode ui en sappige kipfilet. Dit fantastische makkelijk klaar te maken gerecht maak je zonder olie, tomaten of pompoen! Probeer het zelf met behulp van onderstaande instructies.

Ingrediënten:

1 portie kipfilet (als alternatief kan eendenborst worden gebruikt)
¾ portie sperziebonen
¼ portie rode ui, dun gesneden
2 el dille, fijngehakt
Peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm een ​​oven voor op 170°C en zet een hapjespan op middelhoog vuur.
  2. Kruid de kipfilet met peper en zout en schroei de filet in de pan in 1 minuut dicht.
  3. Draai de kip vervolgens om en bak ook de andere kant 1 minuut
  4. Zet de hapjespan in de voorverwarmde oven en laat de kip 10 minuten bakken.
  5. Vul ondertussen een pan met water en zet op hoog vuur.
  6. Breng het water aan de kook en voeg de sperziebonen toe.
  7. Snijd de sperziebonen door de helft en kook ze ongeveer 3 minuten.
  8. Giet het water af of doe de bonen in een vergiet.
  9. Haal de kipfilet na 10 minuten uit de oven en laat 5 minuten rusten. Je kunt de kipfilet eventueel in aluminiumfolie doen om na te garen.
  10. Serveer de geroosterde kipfilet naast de sperziebonen, dun gesneden rode ui en bestrooi het met dille.

Een simpele avondmaaltijd of lichte lunch van kip, sperziebonen, ui en kruiden. De sperziebonen worden voorzichtig gekookt om hun textuur en voedingsstoffen te behouden. Deze kooktechniek kan voor meerdere soorten eiwitrijke producten worden gebruikt, zoals vis, vlees of kip.

Ben je bang dat de kipfilet te droog wordt? Neem dan kippendijen, die zijn iets vetter. Of doe aluminiumfolie over de kipfilet, dan blijft het vrijkomende vocht ook beter behouden.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page