terug
terug

Kipcurry met kokosmelk en wortel (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookJummie! Een recept met kokosmelk. Dat is al weer even geleden. Daarom is deze kipcurry met kokosmelk en wortel echt een feestje. De kokosmelk maakt het heerlijk romig en de rode kerriepasta doet wonderen voor de smaak. In kokosmelk zitten gezonde vetten, die bijvoorbeeld ook veel voorkomen voor in menselijke borstvoeding. Bovendien worden ze toegevoegd aan supplementen voor topsporters! Ze barsten dus van de gezonde voedingsstoffen. Dit maakt kokos tot een verantwoorde, gezonde en boven alles veelzijdig product.

De smaak van kokosmelk is daarnaast ook nog eens super! Je kan met kokosmelk allerlei kanten op in recepten. Een van de meest gebruikte toepassing is om het te gebruiken in een (pittige) curry. De kokosmelk zorgt ervoor dat de pikante smaak van de curry ietwat wordt verzacht, waardoor je een hele goede smaak balans krijgt in je maaltijd. Wil jij dit ook maken? Lees hieronder gauw het recept:

Ingrediënten
 • 1 portie wortelen
 • 1 portie kippenborst of kippendij
 • 1 teen knoflook
 • 1 stengel citroengras
 • 2 el olijfolie
 • 1 el rode kerriepasta
 • 1 portie kokosmelk (is dit minder dan 200 ml? vul de rest dan aan met water) (let op: kokosmelk is een voedingsmiddel om uit te proberen in fase drie, ik ben benieuwd hoe je het ervaren hebt!)
 • peper en zout
Bereidingswijze
 1. Was de wortelen en snijd deze in plakjes.
 2. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
 3. Was de kippenborst onder koud stromend water en dep deze vervolgens droog met keukenpapier. Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2 centimeter dik.
 4. Verhit nu de olijfolie in een koekenpan. Bak de knoflook en kerriepasta voor ongeveer 3 minuten (let op, zorg dat de knoflook niet verbrand. Dan wordt deze bitter). Voeg vervolgens de kip en wortel toe en bak het kort mee.
 5. Knak de stengel citroengras op meerdere plekken.
 6. Voeg nu de kokosmelk en citroengras toe en breng het geheel aan de kook (voeg eventueel wat water toe). Laat het dan op een laag vuur 10 minuten sudderen.
 7. Breng op smaak met peper en zout.

Geniet van deze maaltijd heerlijke kipcurry met kokosmelk en wortel!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page