Kalkoenfilet met knapperige korst

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookOp de een of andere manier gaat gaat kalkoenfilet of kipfilet mij nooit vervelen. Er zijn ook zoveel manieren om het klaar te maken, dat het elke keer lekker blijft. Je moet hier wel even wat voor doen met die knapperige korst, maar wat mij betreft is het gewoon de moeite waard. Maar ja, smaken verschillen. Laat maar weten wat je van dit makkelijke recept vindt!

Ingrediënten:

1 portie kalkoenfilet, als alternatief kan ook kipfilet worden gebruikt
1 portie roggeknäckebröd
Lavas (maggiplant) en peterselie
1 teentje knoflook
1 tl kerriepoeder
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 100°C.
  2. Dep de kalkoenfilet droog en breng deze op smaak met peper en Himalaya zout.
  3. Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en bak het vlees 3 minuten aan elke kant. Houd de filet warm in de oven.
  4. Verkruimel het knäckebröd. Was de kruiden, schud ze droog en hak ze fijn. Pel de knoflook en pers deze bij de verse kruiden. Meng alles door elkaar en breng op smaak met zout, peper en kerriepoeder. Smeer het mengsel op de kalkoenfilet.
  5. Doe de filet in aluminiumfolie en verhoog de temperatuur van de (hetelucht)oven tot 180°C.
  6. Bak de kalkoenfilet nog 4 minuten met aluminiumfolie. Vervolgens kun je het folie openen en bak je het nog 2 tot 4 minuten, zodat er een krokante laag ontstaat!

Tip: een groene bladsla past hier goed bij. Zo’n knapperige korst is ook lekker bij kipfilet, lamsvlees of visfilet.

Het is even uitproberen hoe lang je het aluminiumfolie erom laat zitten. Je wilt niet dat de kalkoenfilet uitdroogt en tegelijkertijd wil je dat de kort knapperig wordt. Maar zelfs als je geen keukenprins bent lukt het. Gewoon doen!
En je kunt natuurlijk ook met de kruiden variëren. Ken je gerookte paprikapoeder? Is ook heel lekker om te gebruiken. Smullen maar!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page