terug
terug

Knoflookbrood

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Dit keer een recept, waar wat mij betreft heel veel knoflook in mag. Of het sociaal verantwoord is, ligt een beetje aan de omstandigheden natuurlijk, maar ik vind het heerlijk. Daarnaast heeft knoflook nog vele gezondheidsvoordelen, die kunnen optreden als knoflook wordt gesneden, geperst of gekauwd. Het heeft een gunstig effect op klachten bij verschillende aandoeningen, zoals de bloeddruk, menopauze, verkoudheid. Een waarschijnlijk minder bekende werking van knoflook is dat het zware metalen kan binden, hoe fijn is dat! Een waarschuwing is ook op zijn plaats, want knoflook heeft invloed op de bloedstolling, dus als je bloedverdunners gebruikt niet zomaar heel veel knoflook gebruiken.

Ingrediënten:

1 portie kwark
1 portie groenten (½ tomaat, bleekselderij, lente-ui, komkommer)
2 teentjes knoflook
verse peterselie en bieslook
mineraalwater
1 portie echt roggebrood
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de tomaat in blokjes. Was de groenten en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en de lente-ui in ringen. Meng alles door elkaar.
  2. Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de komkommer. Hak de peterselie en bieslook fijn.
  3. Roer de kwark met een beetje mineraalwater tot een gladde massa. Meng de knoflook, geraspte komkommer en kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster het brood en smeer het kwarkmengsel erop. Verdeel de groenten erover.

 

Tip: Smeer in fase 3 het brood in met olie of voeg olie toe aan de kwark.

Zelf roggebrood maken? Hier vind je het recept voor roggebrood.

Geen kwark in je voedingsmiddelenlijst? Het recept is ook goed te maken met geiten- of schapenroomkaas, ricotta of hüttenkäse/cottage cheese.

 

Dit keer een recept, waar wat mij betreft heel veel knoflook in mag. Of het sociaal verantwoord is, ligt een beetje aan de omstandigheden natuurlijk, maar ik vind het heerlijk. Daarnaast heeft knoflook nog vele gezondheidsvoordelen, die kunnen optreden als knoflook wordt gesneden, geperst of gekauwd. Het heeft een gunstig effect op klachten bij verschillende aandoeningen, zoals de bloeddruk, menopauze, verkoudheid. Een waarschijnlijk minder bekende werking van knoflook is dat het zware metalen kan binden, hoe fijn is dat! Een waarschuwing is ook op zijn plaats, want knoflook heeft invloed op de bloedstolling, dus als je bloedverdunners gebruikt niet zomaar heel veel knoflook gebruiken.

Ingrediënten:

1 portie kwark
1 portie groenten (½ tomaat, bleekselderij, lente-ui, komkommer)
2 teentjes knoflook
verse peterselie en bieslook
mineraalwater
1 portie echt roggebrood
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Snijd de tomaat in blokjes. Was de groenten en snijd de bleekselderij in kleine stukjes en de lente-ui in ringen. Meng alles door elkaar.
  2. Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de komkommer. Hak de peterselie en bieslook fijn.
  3. Roer de kwark met een beetje mineraalwater tot een gladde massa. Meng de knoflook, geraspte komkommer en kruiden erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rooster het brood en smeer het kwarkmengsel erop. Verdeel de groenten erover.

 

Tip: Smeer in fase 3 het brood in met olie of voeg olie toe aan de kwark.

Zelf roggebrood maken? Hier vind je het recept voor roggebrood.

Geen kwark in je voedingsmiddelenlijst? Het recept is ook goed te maken met geiten- of schapenroomkaas, ricotta of hüttenkäse/cottage cheese.

 

 

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page