Paasdiner - Konijn met Artisjok I Recept Metabolic Balance

Paasdiner – gestoofd konijn met artisjok

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Na vorige week een heerlijk paasontbijt online te hebben gezet, is het nu tijd voor een – je raadt het al – paasdiner! En met Pasen mogen we best een beetje uitpakken, toch? Daarom maken we vandaag: gestoofd konijn met artisjok. Zelf eet ik nog niet eens één keer per jaar konijnenvlees. En daarom is het zo extra bijzonder, want lekker dat het is! Bovendien zijn alle ingrediënten voor dit recept in het seizoen, dus dat is mooi meegenomen. Laat het lekker lang stoven en alle smaken zullen goed samen komen. Lees hieronder wat je moet doen:

Ingrediënten:

1 portie konijn, in stukjes gesneden
1 portie knäckebröd
½ portie artisjok uit blik, uitgelekt en in vieren gedeeld
½ portie erwten
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 bosje dragon, fijngehakt
4 repen citroenschil
1 laurierblad
75 ml appelazijn
1 el ghee
200 ml water
Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een braadpan op middelhoog vuur en verwarm de ghee.
  2. Voeg de stukjes konijn toe aan de pan en bak ze aan alle kanten goed bruin.
  3. Doe de gehakte knoflook in de pan en bak 1 minuut mee.
  4. Voeg vervolgens de dragon, citroenschil, appelazijn en laurier toe. Giet er water bij zodat het konijnenvlees voor de helft bedekt is met water, voeg indien nodig meer water toe om dit punt te bereiken.
  5. Dek de pan af met een deksel en kook gedurende 1 uur op laag vuur.
  6. Voeg na 1 uur de artisjok toe aan de pan en kook nog eens 15 minuten.
  7. Als het konijn gaar is, verwijder je de citroenschil en het laurierblad.
  8. Roer de erwten erdoor en serveer het konijn, de artisjok en de vrijgekomen sappen met het knäckebröd om in de stoofpot te dippen.

Genieten! Natuurlijk is gestoofd konijn met artisjok een perfect paasrecept, maar ook voor andere gelegenheden is het geschikt. Pak uit wanneer jij dat wilt!

You cannot copy content of this page