Gebakken konijn uit de römertopf

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookEr zijn, zoals eerder benoemd, verschillende manieren om heerlijk te koken zonder olie of ander toegevoegd vet. Neem bijvoorbeeld een römertopf, wie kent hem nog? Een schaal met deksel van aardewerk met fijne poriën die je in de oven zet. Het voordeel van een römertopf is dat er door de kleine gaatjes een stoomlaag ontstaat waardoor je gerecht vochtig en goed mals blijft. Vandaag een lekker luxe recept: gebakken konijn met pompoen en groene erwten, echt genieten!

Ingrediënten:

1 portie konijnenbout (als alternatief kan varkensmedaillon worden gebruikt)
⅓ portie ui, grof gehakt
⅓ portie flespompoen, grof gehakt
⅓ portie erwten
4 tenen knoflook, heel
75 ml appelazijn
250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak je eigen bouillonpoeder)
1 laurierblad
5 takjes dragon
peper en Himalaya zout naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Leg de römertopf 15 minuten in water.
  2. Haal de römertopf uit het water en doe er de ui, flespompoen, knoflook, appelazijn, groentebouillon, laurierblad en dragon in.
  3. Bestrooi de konijnenbout met peper en zout. Leg de bout tussen de groenten en zorg dat deze voor de helft bedekt is met de bouillon, eventueel extra water toevoegen.
  4. Plaats het deksel op de römertopf en zet het in de oven. Zet de temperatuur op 200°C en bak gedurende 1 uur en 20 minuten. Pas je baktijd aan als je ander vlees gebruikt. Bijvoorbeeld de varensmedaillons hebben genoeg aan 1 uur in de oven.
  5. Haal de römertopf uit de oven en roer de erwten erdoor, breng op smaak.
  6. Zet de stoofpot terug in de oven en laat nog 10 minuten bakken, daarna warm serveren. Het konijn en de pompoen moeten zacht zijn en het vlees moet als het ware van het bot afvallen.

Lekker mals hè, dat konijn uit de römertopf! Door het langzame garen van het vlees droogt het niet uit, en in combinatie met verse groente en heerlijke kruiden heb je een fantastisch gerecht op tafel staan.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page