Koolhydraatarme gevulde paprika’s
Koolhydraatarme gevulde paprika’s
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookZin om een avond eens wat uitgebreider te koken? Dan moet je zeker aan de slag met dit recept voor koolhydraatarme gevulde paprika’s met wortel en geitenkaas (of feta). Vegetarisch, kleurrijk en erg smaakvol. Ik ben er dol op en zet het dan ook geregeld thuis op tafel. Makkelijk vind ik dat je ze ook goed kunt bewaren in de koelkast en de volgende dag koud kunt eten (of even opwarmen in de oven natuurlijk). Een heerlijke lunch dus! Lees hieronder hoe je dit topgerecht bereidt:
Ingrediënten
- 1 portie groente: 1 of 2 paprika’s (afhankelijk van de hoeveelheden in jouw plan), aanvullen met wortel en (zwarte) olijven
- 1 portie eiwit: geitenkaas of feta
- 1 teen knoflook
- 1 hand verse peterselie (garnering)
- 2 tl tijm (bij voorkeur vers)
- 1 el lijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 250°C.
- Was de wortels en snijd ze in blokjes. Je kunt er voor kiezen de wortels te schillen, maar ik laat de schil er liever op zitten omdat hier relatief veel vitaminen in zitten.
- Smoor de wortelblokjes met een scheut olijfolie, tijm en een snufje zout ongeveer 12 tot 15 minuten in een pan.
- Snijd de bovenkant van de paprika(‘s) eraf en verwijder de zaadlijsten met pitten. Leg de paprika(‘s) op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en een snufje zout en doe ze 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Snijd de knoflook en de olijven fijn en meng ze door de gesmoorde wortelblokjes.
- Vul de paprika(’s) met het wortelmengsel en strooi de geitenkaas eroverheen.
- Verlaag de stand van de oven naar 220°C.
- Zet de paprika(’s) 10 minuten terug in de oven. Serveer de paprika’s met wat fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk en geniet ervan!