Koolrabi carpaccio met geitenkaas

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor een origineel voorgerecht? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Carpaccio, iedereen kent het wel, het staat standaard op alle menukaarten in restaurants. Ik heb echter een veel leukere, én gezondere versie bedacht. Koolrabi carpaccio met geitenkaas. Ik geef toe, heel anders dan wat je normaalgesproken van een carpaccio verwacht, maar geloof mij, dit wil je proeven. Koolrabi is een echte lente en zomergroente en heeft een beetje een radijsachtige smaak. Je kunt deze groente gewoon rauw eten en is perfect om carpaccio mee te maken. Lees hieronder gauw het recept:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: koolrabi
  • sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
  • 1 portie eiwit: (harde) geitenkaas
    Alternatief: garnalen, gamba’s, sojabonen
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereidingswijze
  1. Verwijder de schil van de koolrabi en snijd er met een mandoline, dunschiller of kaasschaaf dunne plakjes van. Verdeel de plakjes sierlijk over je bord.
  2. Snijd vervolgens de geitenkaas ook in (dunne) plakjes en verdeel deze over de koolrabi carpaccio.
  3. Strooi de tijmblaadjes erover, druppel het citroensap eroverheen en sprenkel er wat olijfolie over.
  4. Ten slotte breng je de carpaccio op smaak met zout en peper.

Eet smakelijk!

Heb je gekozen voor garnalen of gamba’s? Bak deze dan kort in een koekenpan met wat kokosolie, tot ze lichtroze kleuren en verdeel daarna over de koolrabi, simpel! Voor sojabonen uit blik geldt: goed laten uitlekken en afspoelen en verdelen over de carpaccio.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page