Kruidige koolvisfilet op pastinaakpuree

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Mijn meest verrassende kennismaking met koolvis was in Frankrijk. Je kent het misschien wel, die supermarkten met heel veel verse vis op ijs. Zo voor het uitzoeken! Daar lagen prachtig mooie witte visfilets met een bordje erbij “dos de lieu noir”. Ik had geen idee, maar de visfilet zag er prachtig uit en was goedkoop. Dus een paar mooie stukken gekocht en later in het woordenboek opgezocht wat voor vis het is. Je begrijpt dat dit zich afspeelde in een tijd, waar we nog niet met een telefoon in de supermarkt rondliepen… En gelukkig maar, want wat een lekkere vis is dit! Ik kende koolvis nog uit de tijd (heel lang geleden) dat deze uitsluitend in blokken in de diepvries te krijgen was en vooral aan katten werd gegeven. Geen wonder dat die katten er gek op waren, het is namelijk echt lekker. Koolvis is familie van de kabeljauw, alleen is het vlees iets steviger. Dus laat je niet afschrikken door de naam, want ik weet zeker dat je het ook heerlijk vindt. Zeker met dit recept!

Ingrediënten:

1 portie koolvis, als alternatief kan kabeljauw worden gebruikt
1 portie groenten (pastinaak)
citroenrasp (biologische citroen) en sap van ½ citroen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie)
75 ml groentebouillon
bouillonpoeder
2 el vers gehakte kruiden (peterselie, marjolein, tijm)
snufje nootmuskaat
peper en Himalaya zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 155°C.
  2. Was citroen en rasp deze. Pers de citroen uit.
  3. Breng de vis op smaak met peper, zout en citroensap. Verdeel de kruiden (houd wat peterselie apart voor de garnering) met de citroenrasp over de vis.
  4. Doe de vis in een ovenschaal en giet de bouillon erbij. Laat de vis ongeveer 15 minuten in de hete oven garen.
  5. Schil de pastinaak en snijd in grove stukken. Stoom de groente in ongeveer 12 minuten gaar.
  6. Pureer de groenten. Breng op smaak met bouillonpoeder, nootmuskaat en zout.
  7. Doe de pastinaakpuree op een bord en leg de visfilet op de puree.
  8. Garneer met peterselie.

En, heb ik teveel gezegd, of ben je nu ook fan van deze heerlijke vis?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page