terug
terug

Koude avocado komkommersoep met verse kruiden

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Deze koude avocado komkommersoep is heerlijk verfrissend op een warme dag. En met de zomer in het verschiet leek het me leuk om dit recept met jullie te delen. Ik moet eerlijk bekennen, tot voor kort had ik nog nooit een koude soep gegeten anders dan gazpacho. Maar nieuwe dingen zijn er om te proberen! Serveer de soep met een portie gerookte zalm of geitenroomkaas voor een extra dimensie.

Ingrediënten
  • 1 portie groente: 1/3 deel komkommer, 1/3 deel avocado en 1/3 deel ui
  • limoensap (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen limoen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 1 portie gerookte zalm of geitenkaas
  • 1 teen knoflook
  • 1 el verse dille
  • 250 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
  • peper en zout
Bereidingswijze
  1. Schil de komkommers, avocado’s en uien en snijd deze in stukken. Pers de knoflook uit en doe alles bij elkaar in een kom.
  2. Voeg de dille en groentebouillon met koud water toe. Pureer alles met een staafmixer tot één geheel.
  3. Breng de soep op smaak met wat peper en zout en limoensap.
  4. Voeg als laatste de gerookte zalm of geitenroomkaas toe.

Makkelijker en sneller gaat haast niet he? Zelf ben ik dol op deze koude avocado komkommersoep en maak ‘m dan ook graag als frisse lunch.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page