Kruidenomelet met groene asperge
Kruidenomelet met groene asperge
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookYummie, een lekker en simpel recept: kruidenomelet met groene asperge. Door de geraspte citroenschil te verwerken in het recept geeft dit een bijzondere smaak. Bakken maar!
Ingrediënten:
- 1 portie ei/eieren
- 1 portie groente: groene asperges, aanvullen met sjalot
- 1 scheut water
- 10 ml zelfgemaakte groentebouillon
- 1 el ghee
- peper en zout
- geraspte citroenschil
- verse kruiden naar keuze
Bereidingswijze
1. Was eerst de citroen met heet water en droog deze. Rasp vervolgens wat van de schil.
2. Was ook de asperges, en verwijder het onderste deel er af (ca 2 cm). Snijd de asperges vervolgens diagonaal in stukjes van ca 3 cm.
3. Was de verse kruiden, schud droog en hak ze in fijne stukjes.
4. Klop het ei/ de eieren met een scheut mineraalwater op en breng op smaak met peper en zout en de door jou gekozen verse kruiden.
5. Fruit nu de ui en citroenschil in de ghee. Voeg de asperges toe en bak alles zachtjes 3 minuten. Roer regelmatig.
6. Voeg vervolgens de bouillon toe, om het verder op smaak te brengen. Laat zachtjes sudderen tot het vocht is afgenomen.
7. Voeg als laatste het losgeklopte ei met de kruiden toe, laat het in de pan rusten met een deksel erop en laat het geheel garen.
Lekker in combinatie met volkoren knäckebröd. Vind je het lastig om zelf passende kruiden te kiezen? Gebruik dan een combinatie van bijvoorbeeld peterselie, oregano, bieslook en tijm. Eet ze!
Tip: Lekker om bovenop je omelet nog wat flinterdunne plakjes komkommer te leggen, dit maakt je kruidenomelet met groene asperge wat frisser en geeft een extra bite.