Kruidig geitenvlees met verse specerijen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookGeitenvlees. Het staat zeer waarschijnlijk niet vaak op je boodschappenlijst, en dat is zonde! In Nederland worden geitenmelk en -kaas steeds populairder. Er zijn dan ook steeds meer geitenboeren. Voor het produceren van melk en kaas is echter alleen het vrouwtje (geit) nodig, de mannetjes (bokken) blijven over. Het geitenvlees dat in Nederland wordt verkocht is dan ook een relatief milieubewuste keuze. Het wordt bijna altijd lokaal verkocht en zijn veel bokjes. Win-win dus! Ik moet eerlijk toegeven, ik kook ook niet wekelijks een recept met geitenvlees, maar elke keer als ik het doe dan denk ik: dit moet ik vaker doen. Het recept van vandaag is van oorsprong Corsicaans. Benieuwd naar dit kruidig geitenvlees? Lees hieronder gauw verder.

Ingrediënten:

1 portie eiwit: geitenvlees (geitenlam)
Alternatief: lamsvlees
1 portie groente: tomatenblokjes, rode paprika (of gegrilde paprika uit pot, goed afspoelen voor gebruik) en rode ui
1 teen knoflook
2 takjes tijm
1 of 2 jeneverbessen
1 laurierblad
2 el verse peterselie (garnering)
1 el olijfolie
1 el kokosolie
175 ml zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

stoofpan

Bereidingswijze:
  1. Gebruik je verse paprika? Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd deze dan in de lengte doormidden en leg ze met de bolling naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in de oven tot het vel donker begint te kleuren, ongeveer een half uur tot 40 minuten.
  2. Laat de paprika afkoelen en ontvel de paprika, dit gaat nu vrij makkelijk. Snijd de steel en de zaadlijsten weg en snijd de paprika in stukken.
  3. Verwarm de kokosolie in een braad- of koekenpan op hoog vuur. Bestrooi het stuk vlees met peper en zout en schroei het aan beide kanten dicht. Zet opzij.
  4. Verwarm de olijfolie in de stoofpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de rode ui fijn, pers de knoflook, doe de ui erbij en fruit deze aan tot de ui glazig is. Draai het vuur klein.
  5. Voeg het vlees, bouillon, paprika, tomatenblokjes, laurier en de tijm toe aan de stoofpan.
  6. Kneus de jeneverbes(sen) en voeg toe aan de stoofpan. Laat het geheel met de deksel op de pan pruttelen tot het vlees helemaal gegaard is, dit duurt ongeveer 2 uur (afhankelijk van de dikte van jouw stuk vlees). Na ongeveer 1 uur verwijder je de deksel zodat de saus iets kan indikken.
  7. Verwijder wanneer het vlees gaar is het laurierblad, de takjes tijm en de jeneverbessen.
  8. Dien het geitenvlees op met de saus met groente en wat fijngehakte peterselie ter garnering. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Geniet!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page