Lam rozemarijn spiesjes

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHmmmm, lamsvlees vind ik wel een van de lekkerste traktaties wat eten betreft! Het roept bij mij ook altijd een vakantiegevoel op. Heerlijk met mediterrane kruiden en groenten. Ik beken dan ook, dat mijn eerste sjoemelmaaltijd bestond uit lamsfilet en een aardappel in de schil met knoflookboter (zelfgemaakt uiteraard). Natuurlijk met een mooi glas rode wijn. Anders is het nauwelijks een sjoemelmaaltijd te noemen. Ik heb er van genoten en doe dat elke keer weer! Hopelijk vind jij het ook zo lekker.

Ingrediënten:

1 portie lamsfilet
1 portie groenten (aubergine, courgette, rode uit, ½ tomaat)
2 teentjes knoflook
2 takjes (verse) rozemarijn
Provençaalse kruiden
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Strip de naalden van de takjes rozemarijn, maar laat de laatste vier tot vijf naalden zitten (die gebruiken we voor de garnering). Hak de naalden fijn.
  2. Pel de knoflook af en hak fijn of gebruik de knoflookpers. Snijd het vlees in grote stukken en breng op smaak met knoflook, zout, peper, rozemarijn en Provençaalse kruiden.
  3. Was de aubergine en courgette, maak schoon en snijd in grote stukken. Pel de ui en snijd deze in grove stukken. Spies de groenten en het vlees afwisselend op houten (saté) prikkers.
  4. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 130°C.
  5. Verhit een pan zonder vet en bak de spiesjes erin. Zet de pan daarna in de hete oven en laat het in ongeveer 15 minuten gaar worden.
  6. Garneer met de overgehouden rozemarijntakjes.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page