terug
terug

Lauwwarme salade met kikkererwten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookHet zonnetje in januari geeft ons een prima mogelijkheid om deze heerlijke lauwwarme salade met kikkererwten op tafel te zetten! De kikkererwten kun je naar keuze uit blik gebruiken of gedroogd kopen en zelf weken. Zorg bij het weken dat je voldoende tijd neemt (het beste is een hele nacht). Gebruik als je dit niet hebt de kikkererwten uit blik. Let ook op dat je de goede hoeveelheden gebruikt, zoals in je plan staat vermeld.

In dit recept kun je heel goed allerlei restjes gebruiken van groenten die je nog hebt liggen, dit recept heeft voor de helft pompoen, de andere helft rode biet, tomaat en rucola.
Als kruiden kun je tijm, rozemarijn, paprikapoeder, maar ook verse koriander en komijnzaad gebruiken (voor een Marokkaanse touch) en natuurlijk zout en peper.

Ingrediënten:

1 portie eiwit: kikkererwten (Gebruik je kikkererwten uit blik of pot? Laat uitlekken en spoel goed af. Gebruik je gedroogde kikkererwten? Week deze dan één nacht van te voren in een ruime kom met water en kook vervolgens 45-60 minuten voordat je ze toevoegt aan het recept.)
Alternatief: witte bonen, kievitsbonen, linzen, zwarte bonen, kidneybonen
1 portie groente: voornamelijk pompoen, tomaat en rode biet, aanvullen met 2 handen rucola
1 el olijfolie
1 el balsamicoazijn
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder
1 tl korianderzaad
1/2 tl komijnzaad
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

eventueel: handje granaatappelpitten (lekker bij de optie met linzen)

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kook in een pan met water de biet en tomaat totdat deze beetgaar zijn.
  3. Snijd ondertussen de pompoen in stukken, verwijder de pitten en maak blokjes van het vruchtvlees. Doe het in een ovenschaal.
  4. Meng de olie en balsamicoazijn met de kruiden en giet een deel over de pompoen (de rest wordt gebruikt voor het kikkererwten mengsel). Dek af met aluminiumfolie.
  5. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven en haal dan het folie eraf en laat het nog ongeveer 10 minuten in de oven staan, totdat de pompoen knapperig is.
  6. Spoel ondertussen de kikkererwten af en doe ze in een schaal. Giet het restant van het olie-balsamico mengsel er overheen.
  7. Snijd de gekookte biet en tomaat in blokjes en doe dit bij de kikkererwten.
  8. Als de pompoen gaar is, haal je het uit de oven, laat het een beetje afkoelen en doe het bij het kikkererwten-groentemengsel in de schaal.
  9. Als de smaak goed is, kun je de borden opmaken met rucola en doe je het mengsel er bovenop.

Extra tip: je kunt ook een deel van de kikkererwten roosteren in de oven, zodat ze lekker knapperig worden! Je kan de kikkererwten dan op een met bakpapier beklede ovenplaat uitspreiden en samen met de pompoen in de oven doen totdat ze knapperig worden. Heel simpel!

Geniet van deze lauwwarme salade met kikkererwten!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page