Lichte bloemkool couscous met garnalen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Wist je dat je van bloemkool niet alleen rijst kunt maken, maar ook couscous-achtige gerechten kunt nabootsen? Het is vrij simpel, hartstikke gezond en bovenal mega lekker. Hieronder lees je het recept voor lichte bloemkool couscous met garnalen en verse kruiden:

Ingrediënten
  • 1 portie groente: bloemkool, paprika en sperziebonen, aanvullen met ui en lente-ui (garnering)
  • citroensap (garnering) (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
  • 1 portie eiwit: garnalen
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 handje verse koriander (garnering)
  • 1 tl kerrie
  • 1 el kokosolie
  • peper en zout

Extra

  • keukenmachine of rasp
Bereidingswijze
  1. Kook de sperziebonen ongeveer 6-8 minuten, tot ze beetgaar zijn.
  2. Maal ondertussen de bloemkool fijn met een keukenmachine of rasp de bloemkool met een rasp.
  3. Pers vervolgens de knoflook uit, hak de ui en gember fijn en fruit dit met wat olijfolie in een pan kort aan.
  4. Halveer de sperziebonen en voeg deze samen met de fijngesneden paprika toe aan de pan met ui en gember. Bak het geheel 3-5 minuten in de pan.
  5. Voeg de garnalen toe en bak deze aan totdat ze gaar (roze) zijn. Voeg daarna de bloemkool-couscous toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  6. Breng het geheel op smaak met wat kerrie, peper, zout en eventueel een beetje citroensap.
  7. Garneer het gerecht met verse koriander en lente-ui.

En? Simpel toch? Maar oh zo lekker en fris, zeker met dat kneepje citroensap erbij.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page