Lichtverteerbare courgettespread met limoen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookLaatst heb ik deze spread gemaakt en ik vond het zo’n succes, dat ik direct de keuken in ben gedoken om nog meer van dit soort creaties te ontdekken. Zelf ben ik dol op courgette en frisse smaken, vandaar deze lichtverteerbare courgettespread met limoen. Je vindt tegenwoordig ook allerlei groentespreads in de winkel, maar uiteindelijk kan niets op tegen deze zelfgemaakte verse courgettespread. Als je het zelf maakt bepaal je zelf wat erin gaat en weet je dat er geen kleur- geur- en smaakstoffen in zitten. Een stuk gezonder voor je lijf!

Ingrediënten:

1 portie groente: courgette
sap van ½ limoen (let op, dit is onderdeel van je fruitportie) (Geen limoen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
1 teen knoflook
2 el olijfolie
2 el verse peterselie
versgemalen grove peper
zeezout
eventueel: hüttenkäse/ cottagecheese

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

Keukenmachine of staafmixer

Bereidingswijze:
  1. Was en snijd de courgette in stukken, pers de knoflook uit en hak de peterselie grof.
  2. Doe de courgette, knoflook en peterselie in de keuken machine (of in een hoge kom als je de staafmixer gebruikt) en giet hier de olijfolie en het limoensap bij. Mix het geheel tot een mooie gladde spread.
  3. Breng het mengsel op smaak met versgemalen grove peper en zeezout.

Klaar is je lichtverteerbare courgettespread! Je kunt de spread in een goed afsluitbare pot goed in de koelkast bewaren om later nog te gebruiken.

Deze spread telt als één hele groenteportie, maar je kunt natuurlijk ook de helft eten en de rest aanvullen met andere groenten. Zoek je een lekkere combinatie met een eiwit? Ga in dit geval dan voor hüttenkäse, dat past hier zeker bij.

Tip: deze courgettespread is heerlijk op een stuk knäckebröd, of op een van onze pannenkoeken. Geniet!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page