Gekruide lijnzaadcrackers
Gekruide lijnzaadcrackers
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookSuper! Al langere tijd was ik op zoek naar een gezond recept voor knäckebröd van zonnebloempitten en pompoenpitten. En nu heb ik het gevonden: heerlijk gekruid knäckebröd met supergezond lijnzaad – altijd goed voor relatief veel omega 3-vetten. Voor extra smaak vind ik paprikapoeder lekker en dan speciaal de gerookte paprikapoeder. Maar je kunt gerust al je favoriete kruiden en specerijen gebruiken: experimenteer tot je eigen perfectie! Lees hieronder hoe je deze gekruide lijnzaadcrackers zelf maakt:
Ingrediënten:
✓ 1 portie zonnebloempitten
✓ 1 portie pompoenpitten
✓ ¾ portie gemalen lijnzaad (heel lijnzaad kopen en zelf malen)
✓ ½ tl Himalaya zout
✓ 1 tl (gerookt) paprikapoeder
✓ koud water
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Doe in een mengkom de zonnebloem- en pompoenpitten, lijnzaad, zout, paprikapoeder en de helft van het gewicht aan koud water.
- Roer de ingrediënten door elkaar en laat het 30 minuten staan. Laat het lijnzaad het water opnemen en indikken.
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel het beslag op de bakplaat tot een dikte van 3 mm.
- Bak 25 minuten, draai de bakplaat om een gelijkmatige gaarheid te verkrijgen.
- Haal het knäckebröd uit de oven zodra het krokant en lichtbruin is. Zo nodig het knäckebröd omdraaien en ook de onderkant nog bakken. Dit is afhankelijk hoe vochtig de onderkant nog is.
- Laat volledig afkoelen en breek in losse stukken om het er mooi uit te laten zien.
Eet-ze! De gekruide lijnzaadcrackers zijn lekker knapperig, bezaaid met voedzame pitten en zaden en perfect als ontbijt met bijvoorbeeld een lekkere groentespread erop. En mijn favoriet avocado doet het natuurlijk ook altijd goed hierbij. Een heerlijk ontbijt als goed begin van de dag!