Ovenschotel van linzenkiemen

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookKiemen zijn oergezond. Kiemen hebben alle kracht van de hele plant in zich en dan eet je eigenlijk alles van de plant: het blad, de wortel, de bloem en de stengel, alles in een! En ook alle vitamines, mineralen, eiwitten en koolhydraten zitten in zo’n kiem. Wonderlijk mooi toch?!
Zelf kiemen is echt heel makkelijk. Het beste neem je daarvoor biologische linzen en ga je aan de slag. Er is veel uitleg op internet hierover en verschillende hulpmiddelen (zoals kiemtorens en kiemglazen) zijn op veel plaatsen te koop. Het is heel leuk om te doen en de (klein)kinderen vinden het heel leuk om die kiemen in 3 dagen te zien groeien en vervolgens te eten. Maar ook als je er geen tijd voor hebt zijn er mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er steeds meer kiemen te koop, zelfs in de supermarkt. Om je te laten zien dat je er heerlijke gerechten mee kunt maken dit smaakvolle recept.

Ingrediënten:

1 portie linzenkiemen, als alternatief kunnen mungbonen, kiemen – taugé worden gebruikt
1 portie groenten (bleekselderij, wortel, pastinaak)
groentebouillon poeder
2 teentjes knoflook
1 portie peer
1 portie roggebrood (dun gesneden)
kaneel
vers gehakte peterselie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Blancheer, spoel en laat de kiemen 1 tot 2 minuten uitlekken.
  2. Maak de groenten schoon en rasp ze. Verhit een pan zonder vet en bak de groenten kort. Voeg indien nodig een beetje water toe. Breng op smaak met bouillonpoeder, peper en zout. Meng de groenten met de kiemen.
  3. Was de peer, verwijder het klokkenhuis en snijd de peer in schijven.
  4. Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180°C. Pel de knoflook. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster en wrijf ze in met knoflook.
  5. Bekleed de ovenschaal met een laag brood. Leg de groenten er op. Voeg als laatste laag de schijven peer toe. Bestrooi met kaneel en peterselie. Bak de braadpan ongeveer 15 minuten in de oven.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page