terug
terug

Magere gehaktballen van runder- of lamsgehakt

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Zelfgemaakte magere gehaktballen, dáár kun je me voor wakker maken ’s nachts. Het is eerder de norm dan een uitzondering dat ik – voordat ik er erg in heb – al weer ballen sta te rollen voor het avondeten. Maar waarom ook niet? Ze zijn lekker, makkelijk te maken én gezond. In zowel runder- als lamsgehakt zitten de vitaminen B en C, eiwitten en verschillende mineralen. Eén van die mineralen is ijzer. IJzer is een belangrijk mineraal, het versterkt het lichaam en je afweersysteem doordat het bijdraagt aan een sneller herstel van bijvoorbeeld wondjes. Bovendien zorgt een gezond ijzergehalte ervoor dat je je fit en gezond voelt. Als ik het zo lees, weet ik al wat ik ga maken vanavond. Jij ook?

Ingrediënten:

1 portie mager runder- of lamsgehakt (optie: kippengehakt)
1 stuk roggeknäckebröd
1 tl kerriepoeder
1 el dragon
peper en zout
150 ml groentebouillon
1 el kokosolie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

keukenmachine

Bereidingswijze:
  1. Doe het gehakt in een schaal en met het met de kruiden, peper en zout.
  2. Vermaal het roggeknäckebröd in de keukenmachine tot fijne kruimels tot een soort paneermeel.
  3. Meng dit paneermeel vervolgens door het gehakt en draai er balletjes van, elk van gelijke grootte.
  4. Verwarm nu de kokosolie in een braadpan op hoog vuur en bak de gehaktballen gedurende 10 minuten op middelhoog vuur terwijl je ze af en toe draait, zodat ze egaal bruin worden.
  5. Haal de gehaktballen uit de pan en zet opzij. Giet de groentebouillon in de braadpan en laat het op hoog vuur iets inkoken.
  6. Giet de rest van het vocht over de gehaktballen als jus, lekker joh!

Klaar! Ook prima te bewaren in de koelkast om de volgende dag op brood te doen voor bij de lunch. Geniet van deze magere gehaktballen!

 

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page