terug
terug

Malse ossenhaas met groenten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookWist je dat ossenhaas het meest malse vlees is van een rund? Dit komt omdat het van de rug van een rund komt, waar vrijwel geen vet of bindweefsel zit. Hierdoor is het stukje vlees heel fijn en zacht, en heerlijk van smaak. Bovendien beschikt dit heerlijke stukje vlees over relatief veel eiwitten. Er gaat dus niets boven een bord gevuld met een stuk malse ossenhaas met groenten. Je hebt niet veel nodig, en het is in een mum van tijd klaar. Wedden dat jouw familie of vrienden het ook heerlijk vinden? Ben je al klaar om te beginnen?

Ingrediënten:

1 portie ossenhaas
1 portie gemengde herfstgroenten: pompoen, champignons, koolrabi en snijbiet
peper en zout
zelfgemaakte groentebouillon (of maak zelf bouillonpoeder)
(verse) rozemarijn
(verse) tijm

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:

1. Verhit eerst 20 ml groentebouillon in een koekenpan en bak de ossenhaas gaar naar wens (rauw, medium of door gaar). Voeg indien nodig nog wat extra bouillon toe en zorg dat je een beetje van het vocht bewaard om straks als jus te gebruiken.
2. Kruid vervolgens het stuk vlees met peper en zout en wikkel het in aluminiumfolie. Laat het minstens 15 minuten rusten.
3. Snijd ondertussen de groenten in stukken. Let op: vanwege verschillende kooktijd is het handig om de pompoen en koolrabi kleiner te snijden dan de champignons en snijbiet.
4. Bak de groenten zachtjes in dezelfde pan waarin het vlees was gebakken, zodat ze een mooie bruine kleur krijgen.
5. Breng de groenten op smaak met peper en zout, rozemarijn en tijm.
6. Haal het vlees uit de folie en leg op een bord samen met de groenten.

Geniet van je malse ossenhaas met groenten! Je kunt de sappen die in het folie achter zijn gebleven prima gebruiken als extra jus over het vlees en de groenten.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page