Mandelade cupcake met kaneelappel
Mandelade cupcake met kaneelappel
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookMandelade is hartstikke gezond en enorm voedzaam. Het hoofd ingrediënt is amandelen: amandelen barsten van de gezonde vetten waar je lichaam veel aan heeft. Daarbij levert mandelade veel eiwit en vezels. Hierom zorgt het voor voldoende verzadiging en kan er op die manier voor zorgen dat je daarna minder trek ervaart, en dus minder eet. Maar wist je dat je onze populaire mandelade niet alleen een heerlijk recept opzich is, maar je het ook in andere recepten kunt verwerken? Neem deze lekkere mandelade cupcake met kaneelappel: gezond, makkelijk en echt een feestje voor je smaakpapillen. Sta jij al in de keuken?
Ingrediënten
- 30 g amandelen
- 20 g zonnebloempitten
Let op: staan er in jouw plan andere hoeveelheden benoemd voor de mandelade? Pas deze dan toe! - 1 portie appel
- 2 tl kaneel
Bereidingswijze
1. Week de amandelen en zonnebloempitten een nacht in water.
2. Verwarm de volgende dag de oven op 200°C graden.
3. Laat vervolgens de amandelen en zonnebloempitten uitlekken en pureer ze met een beetje water.
4. Snijd de appel in kleine blokjes en meng deze met de kaneel door het noten- en zadenmengsel.
5. Giet vervolgens het mengsel in cupcakevormpjes.
6. Bak de cupcakes in de oven voor ca 15 minuten.
7. Garneer als laatste nog met een snufje kaneel.
Geniet van deze gezonde mandelade cupcake met kaneelappel, geheel zonder suiker! Lekker voor ontbijt of als lunch.