Mango tofoecrème

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Dit keer een heerlijk recept met tofoe als toetje. Geen kant en klaar tofoetoetje kopen, maar zelf een makkelijk tofoedessert maken. Je kunt dit namelijk heel goed als toetje eten bij je sjoemelmaaltijd of bijvoorbeeld met de feestdagen. Maar als je het niet als sjoemelmaaltijd neemt, dan kun je het beste een deel van je portie tofoe apart houden en met groenten erbij verwerken in je maaltijd. Dan kun je toch een heerlijk toetje eten en heb je de regels goed gevolgd. Mooi toch?

Ingrediënten:

1 portie tofoe
1 portie mango
½ stengel citroengras
¼ vanillestokje
1 snufje kaneel

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Was citroengras en sla het een beetje plat. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit.
  2. Kook citroengras, kaneel, vanillepulp en het geschraapt vanillestokje in 100 milliliter water. Laat rustig ongeveer 10 minuten sudderen. Giet het (kruiden)vocht door een theezeef en vang het op in een schaaltje. Laat het afkoelen.
  3. Snijd de tofoe in kleine blokjes en pureer met het afgekoelde (kruiden)vocht.
  4. Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en snij het in kleine stukjes.
  5. Meng de mangostukjes door het tofoemengsel en pureer kort.
  6. Giet de gepureerde crème in een kom en laat minstens 1 uur in de koelkast staan.

Tip: Dit kun je goed van tevoren klaarmaken en meenemen naar kantoor.

Hoe heb jij het gegeten? Als toetje of toch als maaltijd meegenomen naar kantoor?

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page