terug
terug

Mango-witlof smoothie met kurkuma

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookGisteren deelden we wat gezondheidsvoordelen van de Mango met jullie. Wat we er niet bij vertelden is dat deze vrucht ook erg geschikt is om in smoothies te gebruiken. Neem bijvoorbeeld deze mango-witlof smoothie met kurkuma. De smoothie is exclusief ontwikkeld door Metabolic Balance in samenwerking met de beroemde chef-kok Jan-Philipp Cleusters. Er zit geen suiker of andere onnodige toevoegingen in, en is daarom volledig in lijn met de filosofie van Metabolic Balance. Bovendien bevordert de combinatie van gember en kurkuma de stofwisseling, waardoor het bij kan dragen aan gewichtsverlies. Bovenop dit alles bevordert het ook nog eens de spijsvertering en het sneller verbranden van vet, vanwege het hoge gehalte aan natuurlijke antioxidanten. Benieuwd? Lees het recept hier:

Ingrediënten
  • 1 portie mango
  • 1 portie witlof
  • 1 cm gember
  • 1 takje munt (gewassen)
  • 1 tl kurkuma
  • 150 ml water
  • 2 ijsblokjes
Bereidingswijze

1. Schil de mango en snijd in stukken.
2. Verwijder de stronk (het harde gedeelte) van de witlof en gooi deze weg. Snijd vervolgens de rest net als de mango in stukken.
3. Doe nu alle ingrediënten (behalve de ijsblokjes) in een blender en pureer ze tot een fijne substantie.
4. Voeg als laatste de ijsblokjes toe en meng deze door je smoothie tot ze opgelost zijn.

Schenk in een glas en garneer met een blaadje munt. Geniet van je mango-witlof smoothie met kurkuma! Mango in combinatie met munt geeft een heerlijk zomers gevoel. Je kunt ook wat roggebrood of volkoren knäckebröd er naast eten, bijvoorbeeld voor je ontbijt.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page