Zelfgemaakte Mangochutney I Recept Metabolic Balance

Mangochutney

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!



Mango is één van mijn favoriete fruitsoorten. Toen ik een jaar geleden op vakantie was naar de Dominicaanse Republiek keek ik mijn ogen uit: overal mangobomen, gewoon langs de weg! Ik kon mijn geluk niet op en plukte er elke dag wel een om lekker te eten. Maar na een paar weken wilde ik toch wel iets anders, en dat werd: mangochutney. Aangezien ik veel van currygerechten houd, bleek dit een perfecte aanvulling. Deze Indiase mangochutney is echt een ideale combinatie met pittige (curry)gerechten. Het is heerlijk zoet en natuurlijk helemaal zonder toegevoegde suiker! Lees hieronder gauw hoe je deze supersmaakmaker zelf kunt maken:

Ingrediënten:

1 portie mango, geschild en grof gesneden
1 portie rode ui, fijngehakt
2 tl kerriepoeder
½ tl kaneel
½ tl kruidnagel
½ tl gember
½ tl koriander
1 el appelciderazijn
50 ml water
zout, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een pan op middelhoog vuur, voeg de rode ui en gember toe. Bak zachtjes gedurende 10 minuten en laat de ui glazig worden.
  2. Voeg vervolgens de mango, kerriepoeder, kaneel, kruidnagel, koriander, appelciderazijn, water en zout toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag.
  4. Kook de mangochutney in 45 minuten tot een glad en dik mengsel, voeg eventueel extra water toe.
  5. Haal de mangochutney van het vuur en laat volledig afkoelen.
  6. Giet de mangochutney in luchtdichte glazen potten en bewaar in de koelkast voor de langste houdbaarheid (hoewel ik denk dat de potten gauw leeg zijn…).

Mangochutney is ontzettend veelzijdig, het past bij heel veel ingrediënten en gerechten, zoals: knäckebröd, kaas, vleeswaren, een pittig gerecht of verwerkt in een curry.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page