Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookMet de Marokkaanse keuken kun je oneindig veel kanten op. Niet enkel qua gerechten, maar ook qua specerijen vind je gigantisch veel variatie. Vandaag hebben we een heerlijk recept voor een Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten voor je. Een tajine is een aardewerken stoofpot waarin je allerlei combinaties van ingrediënten samen kunt stoven tot heerlijke smaakcreaties. Vlees, vis, zuivel en groente: alles kan. Tajine, die je dus op vele manieren kunt bereiden, is een van de bekendste gerechten in de Marokkaanse keuken. Deze keer gebruiken we een vegetarisch recept met kikkererwten voor de eiwitten en dus je vulling. Hieronder lees je hoe je het gerecht klaarmaakt:

Ingrediënten:

1 portie groente: 3/5 deel pompoen, 2/5 deel spinazie en rode ui
1 portie kikkererwten (Gebruik je kikkererwten uit blik of pot? Spoel deze dan goed af voor gebruik. Gebruik je gedroogde kikkererwten? Week deze een nacht van te voren in een ruime kom met water en kook ze vervolgens 45-60 minuten voordat je ze aan je recept toevoegt.)
1 teen knoflook
2 el olijfolie
1 tl ras el hanout kruidenmengsel
1 hand verse koriander
100 ml water
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Halveer de pompoen en verwijder de draden en zaden aan de binnenkant met een lepel. Snijd vervolgens de pompoen in stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Snijd daarna de ui in ringen en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in de tajine (of braadpan) en fruit de ui samen met de knoflook gedurende 2 à 3 minuten.
  4. Voeg daarna de pompoenstukken samen met de ras el hanoutkruiden toe en bak 3 minuten mee.
  5. Voeg nu het water toe en breng het geheel aan de kook. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Laat alles ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur staan met de deksel op te pan zodat het echt goed kan stoven. Zorg dat je regelmatig omschept.
  6. Laat de kikkererwten uitlekken en voeg deze na tien minuten toe aan de tajine. De laatste drie minuten voeg je ook de spinazie toe.
  7. Snijd ondertussen de koriander fijn en gebruik deze als garnering.

Geniet ervan! Deze Marokkaanse pompoentajine met kikkererwten is heerlijk in combinatie met groente couscous. Let er wel op dat als je dit combineert, je de groenteportie erop aanpast.

Tip: gedroogd fruit, zoals rozijnen of abrikozen, worden veel gebruikt in Marokkaanse tajines en ik verzeker je: dat is heerlijk. Probeer het zelf eens!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page