Melanzane: de gezonde lasagne
Melanzane: de gezonde lasagne
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookBen jij ook zo’n fan van lasagne? Met dit recept voor melanzane, de gezonde lasagne versie, ben je super verantwoord bezig en geniet je voor tien van een heerlijk klassiek Italiaans recept. Het bevat één eiwitsoort en zit bordenvol groenten. Het past dus helemaal in de Metabolic Balance regels. De ingrediënten zijn per persoon benoemd, maar gezien de omvang van een gemiddelde ovenschaal is het verstandig dit voor meer personen te maken, en dus te vermenigvuldigen met het aantal personen. Lees maar gauw verder!
Ingrediënten:
✓ 1 portie mozzarella
✓ 1 portie groente: aubergine, verse tomaat en gepelde tomaten (uit blik)
✓ ui
✓ 1 teen knoflook
✓ 1 el olijfolie
✓ verse basilicum (voor de garnering)
✓ peper en zout
✓ italiaanse kruiden
✓ rucola
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Begin met het verwarmen van de oven op 200°C graden.
- Snijd dan de aubergine in de lengte in plakken van een ½ cm dikte en bestrooi deze met olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak ze vervolgens 15 tot 20 minuten in de oven, tot ze goudbruin kleuren.
- Snipper in de tussentijd de ui en knoflook en snijd de tomaat fijn.
- Verwarm een hapjespan met olijfolie en fruit de ui en knoflook kort aan (2 minuten).
- Doe vervolgens de gesneden verse tomaat en de gepelde tomaten in de pan en breng op smaak met peper en zout. Laat dit zachtjes pruttelen, totdat de aubergine in de oven gaar is (ongeveer 10-15 minuten).
- Ondertussen kun je de mozzarella in plakjes snijden (of scheuren).
- Haal de aubergine uit de oven als deze klaar is, maar laat de oven wel aanstaan! Deze gebruik je straks nog eens.
- Leg één laag aubergine in een ovenschaal. Schep hier een deel van de tomatensaus op en beleg met wat mozzarella.
- Vervolgens leg je weer een laag aubergine, enzovoort. Ga door totdat de ingrediënten op zijn, maar let op dat je in ieder geval een klein beetje saus overhoudt om bovenop te doen.
- Schuif de ovenschaal vervolgens weer terug de oven in. Na ca 10 minuten is de melanzane klaar om opgediend te worden! Maak het bord op met wat rucola en verse basilicum.
Waarschijnlijk dringen de lekkerste geuren al door in je woning, eet ze!
Tip: als je van een beetje pittig houdt, kun je wat cayennepeper toe voegen aan de tomatensaus. Zo geef je net iets meer kick aan de maaltijd! Dat kan je misschien wel gebruiken nu de winter in volle gang is… Geniet van je melanzane: de gezonde lasagne!