Naanbrood (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookNaanbrood, een van de allerbelangrijkste bijgerechten in Centraal- en Zuid-Azië, is een vorm van platbrood, waar je allerlei lekkere kruiden door kunt doen. Het deeg voor zelfgemaakt naanbrood is misschien wel het meest eenvoudige deeg dat je kunt maken. Geen dure ingrediënten of ingewikkelde stappen, maar een duidelijk en simpel recept wat iedereen kan maken. En het leuke is: naanbrood is klaar in 25 minuten. En prima om te eten als je een keer je portie yoghurt met groenten als diner of lunch wilt eten. Ik heb er vandaag voor gekozen om een van de klassiekers te maken: naanbrood met knoflook en koriander, maar je kunt de kruiden vervangen door welke kruiden dan ook! Zo kunt je super veel variaties maken, zoals met mosterdzaad, gember of kurkuma. Lees hieronder gauw het klassieke recept voor naanbrood:

Ingrediënten:

1 portie roggemeel (alternatief: boekweitmeel)
1 portie (Griekse) yoghurt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl koriander, fijngehakt
1 el ghee
zout, naar smaak

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Meng het roggemeel en hetzelfde gewicht (Griekse) yoghurt in een mengkom tot een glad deeg en breng op smaak met zout. Dek af met een doek en laat het 15 minuten rusten.
  2. Bereid ondertussen de knoflookghee: plaats een kleine steelpan op laag vuur en voeg de ghee toe.
  3. Roer de knoflook erdoor en bak 5 minuten mee, tot het zacht wordt en het zo heerlijk gaat ruiken in je keuken. Haal vervolgens van het vuur en doe de koriander erbij.
  4. Haal het naanbrooddeeg uit de mengkom en leg het op een met bloem bestrooid werkblad. Verdeel het deeg in kleine naanbroodjes en rol ze uit tot ronde schijven van ongeveer 3 cm dik.
  5. Zet een grote koekenpan op hoog vuur en laat deze heel heet worden.
  6. Leg het naanbrood in de pan en bak 1 minuut, draai om met een keukentang en bak de andere kant nog een minuut.
  7. Haal het naanbrood uit de pan en bestrijk het met de koriander en knoflookghee.
  8. Herhaal dit voor alle naanbroodjes en serveer ze warm.

Zo simpel kan het dus zijn om je eigen naanbrood te maken. Hmm, genieten hoor met die kruidenghee! Naanbrood is superlekker bij een curry of soep. Je kunt de naanbroodjes ook goed invriezen: laat eerst goed afkoelen en stop ze dan in een luchtdichte plastic zak in de vriezer. Wil je ze bij het eten serveren? Verpak het naanbrood dan in aluminiumfolie en zet ongeveer 15 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page