Fase 3: Nasi Goreng

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Een smaakvolle maaltijd van eiwitrijke paddenstoelen, knapperige groenten en gebakken rijst. Nasi Goreng is het ultieme recept om met het menuvoorstel van wilde rijst met oesterzwammen, samen met groente, een zeer smaakvol gerecht te creëren. Een gemakkelijk te bereiden maaltijd die je lichaam voedt en voortreffelijk smaakt, probeer het recept zelf maar eens uit. En natuurlijk is het ook een goed recept als je in fase 3 wilde rijst gaat toevoegen aan je menu.

Ingrediënten:

1 portie wilde rijst, gekookt en afgekoeld
1 portie oesterzwam, grof gesneden (als alternatief kan shiitake worden gebruikt)
¼ portie sperziebonen, gehalveerd
¼ portie wortel, in blokjes gesneden
¼ portie sjalot, fijngesnipperd
1 el pure kokosolie
1 tl knoflook, fijngehakt
1 el sojasaus
½ tl rode chilivlokken
¼ portie lente-ui
1 portie limoensap (dit vormt een onderdeel van je fruitportie)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een wok op hoog vuur en voeg de kokosolie toe.
  2. Als de olie zeer heet is, de oesterzwam, sperziebonen, wortel en sjalot toevoegen en 3 minuten roerbakken tot ze beetgaar zijn.
  3. Voeg vervolgens de knoflook en de gekookte rijst toe, 2 minuten meebakken totdat de rijst licht krokant is.
  4. Voeg vervolgens de sojasaus, rode chilivlokken en lente-ui toe. Meng alles goed en haal het van het vuur.
  5. Breng de nasi goreng op smaak met limoensap en serveer.

Voor dit gerecht kun je het beste gekookte en afgekoelde rijst gebruiken, omdat de korrels dan knapperig worden tijdens het roerbakken. Als je geen rijstrestjes hebt, kook dan rijst volgens de instructies op de verpakking en laat 20 minuten afkoelen op een bakplaat. Deze Indonesische nasi is een snelle en makkelijke maaltijd die met velerlei ingrediënten kan worden klaargemaakt. We weten zeker dat je er helemaal weg van zult zijn!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page