Oesterzwammen met rucola

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookVoor een maaltijd zonder dierlijk eiwit deze lekkere lauwwarme salade met knapperig gebakken oesterzwammen. Zelf snijd ik ze altijd in smalle reepjes, waardoor je het maar heel kort hoeft te bakken. Rucola geeft het geheel een beetje bittere en nootachtige smaak. Wist je dat rucola eigenlijk geen sla is, maar een koolsoort? Als je last hebt van schildklierklachten is het dan ook raadzaam het niet te vaak te eten. Gebruik dan liever veldsla.

Ingrediënten:

1 portie oesterzwammen
1 portie groenten (rucola, avocado, ½ tomaat, 1 tl in blokjes gesneden sjalot)
1 el appelazijn
tijm, gesneden bieslook
1 el kokosvet of olijfolie
peper en Himalaya zout

Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Borstel de oesterzwammen zo nodig schoon met een zachte borstel, maar was ze niet. Snij ze door de helft of in vieren als ze groot zijn. Verhit een pan met kokosvet of olijfolie, leg de oesterzwammen erin en druk ze met een deksel plat in de pan.
  2. Doe de gesneden sjalotjes bij de oesterzwammen en bak ze kort mee. Blus het af met een scheutje azijn. Breng op smaak met tijm. Laat het nog 3 minuten op middelhoog vuur garen.
  3. Was ondertussen de rucola en haal slechte blaadjes eruit. Snijd de avocado en de tomaat in blokjes. Leg alle drie de ingrediënten op een bord.
  4. Kruid de oesterzwammen met peper en zout. Leg ze op de groenten op het bord en bestrooi met bieslook.

 

Tip: Door de oesterzwammen aan te drukken in de pan, worden ze over het hele oppervlak gebakken. Daardoor worden ze goed bruin, anders stomen ze alleen in hun eigen vocht.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page