Oesterzwammensoep
Oesterzwammensoep
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookSoep is altijd lekker! Door andere groenten te kiezen krijg je gelijk een andere smaak en zelfs kun je een andere structuur krijgen. Zelf wissel ik af tussen soep met grove stukken groente en soep waarbij ik de groenten licht pureer. Zeker met bloemkool krijg je dan een heerlijke romige soep. Of ik doe de helft van de portie als soep en de andere helft roerbak ik en eet ik als tweede gang. Fruit toe en ik ben helemaal voldaan.
Ingrediënten:
✓ 1 portie oesterzwammen
✓ 1 portie groenten (asperges, prei)
✓ 350 ml groentebouillon
✓ vers gehakte peterselie
✓ vers geraspte nootmuskaat
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de hoeveelheid voor de porties zoals vermeld in jouw voedingsplan.
Bereidingswijze:
- Maak de oesterzwammen zo nodig met een zacht borsteltje schoon, maar was ze niet. Snijd ze in dunne reepjes.
- Was de asperges, schil van de kop naar beneden en snijd de houtige uiteinden eraf. Was de prei onder stromend water. Snijd de asperges en prei in kleine stukjes.
- Doe de groentebouillon in een pan en kook daarin de groenten tot ze zacht zijn. Voeg dan de oesterzwammen toe en laat ze even trekken.
- Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met peterselie.
Tip: In plaats van asperges kun je ook bloemkool of broccoli nemen.