Ovengebakken appel met ricotta toetje | Recept Metabolic Balance

Ovengebakken appel met ricotta toetje

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Zeg eens eerlijk, kijk jij ook zo uit naar een toetje, maar wil je het wel gezond houden? Heel herkenbaar. Ik heb daarom een heerlijk fruittoetje voor jullie in de aanbieding, wat je ook nog eens zó op tafel zet: ovengebakken appel met ricotta. De ricotta maakt het heerlijk romig. De enige voorwaarde is: eet dit na een hoofdgerecht waar als eiwit óók ricotta in zit, zo sjoemel je niet! Het is super simpel en suikervrij, maar geeft je toch het gevoel een echt toetje te eten. Klinkt dit naar wens? Lees dan hieronder gauw het recept, komt ‘ie:

Ingrediënten

  • 1 appel
  • eiwit: ricotta – zorg dat je in totaal met het hoofdgerecht erbij 1 portie hebt
  • rasp van ½ citroen
  • 1 tl kaneel

Extra

  • handje amandelen (fase 3); keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verdeel de ricotta over de bodem van een klein ovenschaaltje, of op een met bakpapier beklede bakplaat (waarvan de randjes iets omhoog staan).
  3. Snijd de appel in plakken van 1 tot 1,5 cm dik, verwijder het klokhuis en leg de appelschijfjes op de ricotta.
  4. Bestrooi de appelschijven met citroenrasp en kaneel. Zit je in fase 3? Dan kun je ook wat amandelschaafsel eroverheen strooien. Heb je hele amandelen? Maal deze dan eerst grof in de keukenmachine.
  5. Bak het geheel 25 minuten in de oven, tot de appelschijven goudbruin kleuren en de schil begint te rimpelen.

Serveer de appel met ricotta warm en mullen maar… 

You cannot copy content of this page