terug
terug

Paasontbijt – gepocheerde eieren, asperges en spinazie

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookEen op Pasen geïnspireerd recept van gepocheerde eieren met de lekkerste groenten: asperges en spinazie. Het water loopt me nu al in de mond en ik moet nog beginnen! Asperges zijn een belangrijke marker van het lenteseizoen en daarom de perfecte aanvulling op een paasontbijt. Bovendien voegen beide groenten vezels toe aan het begin van je dag om je langer een vol gevoel te geven. Perfect! Daarnaast zit dit recept boordevol essentiële voedingsstoffen. En Pasen is wel een goede gelegenheid voor dit feestelijke recept met gepocheerde eieren. Tenminste, als je alle andere eieren al hebt beschilderd! 

Ingrediënten:

1 portie eieren
1 portie knäckebröd
½ portie asperges
½ portie spinazie
1 el appelazijn
1 handje bieslook, fijngehakt

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een middelgrote sauspan op hoog vuur en vul met water. Aan de kook brengen met zout en vervolgens de asperges toevoegen. Kook de asperges 5 minuten, verwijder ze met een schuimspaan en zet apart.
  2. Voeg in dezelfde pan de spinazie aan het water toe. Kook de spinazie 3 minuten, zeef en pers het uit om overtollig water te verwijderen.
  3. Zet ondertussen (terwijl je de asperges en spinazie kookt) een middelgrote sauspan op hoog vuur. Vul de pan voor de helft met water en breng aan de kook, voeg vervolgens de appelazijn toe.
  4. Laat het water zacht koken en breek de eieren in de pan. Breek het ei dicht bij het wateroppervlak, om ervoor te zorgen dat het gepocheerde ei intact blijft.
  5. Pocheer de eieren gedurende 4 minuten tot ze stevig zijn, verwijder ze met een schuimspaan en leg op een bord.
  6. Om het bord leuk op te maken maak je een bodem van knäckebröd en leg de spinazie en de asperges erop. Maak het af door twee gepocheerde eieren met een snufje verse bieslook op de groente te leggen.

Zo, geweldig toch?! Eieren pocheren hoeft dus helemaal niet lastig te zijn. Dit recept zit vol met vezels en eiwitten voor een compleet ontbijt. Vond jij dit Paasontbijt met gepocheerde eieren, asperges en spinazie geslaagd? Houd dan onze pagina in de gaten voor nog zo’n lekker paasontbijt!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page