Paasontbijt - Omelet met Erwten & Courgette I Metabolic Balance
terug
terug

Paasontbijt met eieren – omelet met erwten, courgette en lente-ui

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Zoals beloofd nu paasontbijt nummer twee: omelet met erwten, courgette en lente-ui. Heerlijk die lentegroenten, om je vingers bij af te likken! Dit recept is bruikbaar voor zowel ontbijt als lunch of als avondeten, een echte eiwit-knaller. Mijn favoriet is de omelet met erwten, courgette en lente-ui, maar ga gerust je eigen gang door te variëren met de groenten uit jouw plan. Wat mij betreft is dit recept het ideale Paasontbijt en ik kan niet wachten om het te delen met jullie, komt ‘ie!

Ingrediënten:

1 portie eieren, licht geklopt
1 portie knäckebröd
⅓ portie courgette, fijngesneden
⅓ portie erwten
⅓ portie bosui, fijngesneden
1 tl ghee

Gebruik de porties vermeld in jouw voedingsplan.

Bereidingswijze:
  1. Zet een antiaanbakpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
  2. Voeg vervolgens de courgette toe, bak gedurende 3 minuten tot het zacht wordt
  3. Giet het eimengsel erbij en verdeel gelijkmatig.
  4. Terwijl de omelet stolt, roer je de randen omhoog met een spatel. Laat de omelet 20 seconden stollen en voeg de erwten en lente-ui aan één kant van de omelet toe.
  5. Vouw de omelet dubbel met een spatel en laat 30 seconden in de pan rusten.
  6. Leg de lentegroente-omelet op een bord en serveer met een portie knäckebröd.

Och, als dat geen goed begin is van het paasweekend, zo’n paasontbijt met omelet! Zoals ik al zei: varieer er lekker op los qua groenten, maar je kunt ook met verschillende kruiden in de weer gaan: bieslook, basilicum, citroenrasp, peterselie. Yum!

You cannot copy content of this page