Paddenstoelen Tapenade
Paddenstoelen Tapenade
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookEen stevige versie van de klassieke olijventapenade met een toevoeging van paddenstoelen. Shiitake en oesterzwammen staan bekend om hun rijke smaak, stevige textuur en hun relatief hoge eiwitaandeel. Daarnaast hebben ze verschillende gezondheidsvoordelen. Ze dragen bij aan het versterken van het immuunsysteem en ondersteunen de gezondheid van het hart en de botten. Met onderstaand recept krijg je een gezonde dip.
Ingrediënten:
✓ 1 portie shiitake of oesterzwammen, in dunne plakjes
✓ 1 portie zwarte olijven
✓ 1 tl ghee
✓ 1 tl knoflook, fijngehakt
✓ 2 tl appelazijn
✓ 1 tl mosterd (of maak zelf suikervrije mosterd)
✓ 1 el koudgeperste olijfolie
✓ 1 el peterselie, fijngehakt
✓ 1 el basilicum, fijngehakt
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de ghee toe.
- Als de ghee gesmolten is, paddenstoelen toevoegen en 5 minuten bakken.
- Doe vervolgens de knoflook erbij en bak 1 minuut mee.
- Doe het paddenstoelenmengsel in een keukenmachine en maal 20 seconden tot een grove pasta.
- Giet de olijfolie in de keukenmachine totdat er een dikke paddenstoelenpasta ontstaat.
- Doe de tapenade in een kom en breng op smaak met de appelazijn, mosterd, peterselie en basilicum. Meng het geheel goed.
Serveer op roggeknäckebröd en eet het bijvoorbeeld met rauwkost voor een smaakvolle maaltijd. Maar je zou voor het diner ook champignondoppen kunnen vullen met de paddenstoelentapenade en deze kort in de oven roosteren.
Maar de paddenstoelentapenade kan ook worden gebruikt als “saus” bij je favoriete groenten. Bijvoorbeeld op gegrilde aubergine of courgette: smeer de tapenade erop om de smaak van de groente te versterken. Je kunt in dit geval beter minder olijven gebruiken, omdat de smaak van de groente anders teniet wordt gedaan.