Papadums van linzenmeel

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-bookHebben jullie er wel eens van gehoord? Papadums zijn rond en super knapperig en vinden hun oorsprong in India. Het wordt daar als een soort brood bij de maaltijd gegeten. Het deeg kun je maken van linzen-, kikkererwten-, zwarte bonenmeel. Ons recept is met linzenmeel en ik kan je verzekeren dat het onwijs lekker is! Lekker bij groentecurries en je kunt het met verschillende soorten kruiden. De verschillende kruiden geven al een grote variatie. Zelf ben ik er dol op, zeker om bij een groentecurry te eten. Een papadum maakt het dan helemaal af en is ook nog eens een goede eiwitportie. He kunt natuurlijk ook iets minder papadums maken en wat linzen door de curry doen. Enfin, zoveel mogelijkheden! Lees hieronder hoe je deze knapperige papadums van linzenmeel maakt!

Ingrediënten:

1 portie linzenmeel
1 tl zwarte peper
½ tl komijnzaad
½ tl komijnpoeder
½ tl zout
water (kamertemperatuur)

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Roer in een mengkom het linzenmeel, zwarte peper, komijnzaad, komijnpoeder en zout goed door elkaar.
  2. Giet vervolgens geleidelijk het water in de kom, en meng het tot een stevig deeg.
  3. Verdeel het deeg in balletjes ter grootte van een golfballetje en rol ze vervolgens heel plat uit tot een dikte van 3 mm.
  4. Verwarm de ​​oven voor op 100°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  5. Leg het uitgerolde papadumdeeg op de bakplaat en plaats in de oven. Laat ze 10 minuten drogen, draai ze vervolgens om en droog nog eens 10 minuten. Hierna kan de papadum worden bewaard in een luchtdichte verpakking om later te gebruiken of te bakken volgens één van de onderstaande methoden:Grillen: Verwarm een ​​ovengrill voor op de mediumstand en leg de papadums op een bakplaat. Schuif de bakplaat onder de grill wanneer de oven is opgewarmd. Grill de papadums 20 seconden totdat ze blazen krijgen, draai ze vervolgens om. Grill beide kanten, haal ze uit de oven en laat ze volledig afkoelenRoosteren op het vuur: Zet het gasfornuis op een laag vuur en houd met een tang een ​​gedroogde papadum boven het vuur, rooster geleidelijk tot deze overal lichtbruin is.
  6. Serveer de papadum op kamertemperatuur.

Zo, lekker knapperig die papadums van linzenmeel, hè? Ik hou daar wel van, een goede bite bij de groentecurry. Het zal je verassen hoe makkelijk het is om zelf te maken en zo veel lekkerder dan kant en klaar uit de supermarkt!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page