Paprika quiche met witte kool en ei
Paprika quiche met witte kool en ei
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookQuiches zijn op ontelbare manieren te maken en zien er altijd feestelijk uit. Veel quiche recepten zijn echter vrij machtig, met room, bladerdeeg en veel kaas, niet helemaal Metabolic Balance-proof dus. Gelukkig zijn er ook zeker heerlijke quiches die wél voor ons programma geschikt zijn! Zo ook deze gezonde en smaakvolle paprika quiche met witte kool. Op deze manier kan iedereen van een heerlijk stuk quiche genieten. Lees hieronder gauw hoe je het maakt:
Ingrediënten
- 1 portie groente: witte kool, paprika
- 1 portie eiwit: ei/eieren
- 1 portie knäckebröd
- snufje nootmuskaat
- 2 el bieslook
- peper en zout
Extra
- keukenmachine
- quiche/taartvorm
- kaas (fase 3) (opties: geitenkaas, parmezaanse kaas)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200ºC.
- Was de koolbladeren en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de paprika in ringen.
- Blancheer de koolbladeren en paprika; leg ze in een laagje kokend water gedurende een paar minuten (2 à 3) in een pan.
- Maal ondertussen het knäckebröd fijn in de keukenmachine en meng dit vervolgens door de groenten en kook het nog even mee.
- Giet het water af (door een fijne zeef) en breng het geheel op smaak met peper en zout en nootmuskaat.
- Klop het ei/de eieren en snijd de bieslook in kleine rolletjes.
- Leg de groenten in de quichevorm, giet het losgeklopte ei(eren) erover en bestrooi met bieslook.
- Bak de quiche ongeveer 15 minuten in de oven.
En klaar is je paprika quiche, heerlijk toch? Wanneer je in fase drie zit kun je boven op het ei ook nog wat kaas raspen. De soort maakt niet uit, wat jij lekker vindt! Zelf ben ik dol op geitenkaas, maar ook parmezaanse kaas zal het hier goed doen.