Pittige rundvleessalade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Heb je dat weleens gegeten? Een salade met lauwwarm rundvlees? Ik at rundvlees meestal echt warm, zoals biefstuk of een lekkere stoofpot. Huzarensalade was nooit mijn favoriet en is niet echt iets wat op mijn lijst staat… En natuurlijk eet ik ook rosbief, maar als salade at ik rundvlees eigenlijk niet. Maar nu dus wel! Want ik houd van pittig en de gember zorgt dat je het er ook echt warm van krijgt! In deze tijd liggen er ook weer papaja’s in de winkel, dus een supercombinatie wat mij betreft!
Het recept is zonder olie, maar een eetlepel olijfolie past er ook prima doorheen.

Ingrediënten:

1 portie rundvlees (bijvoorbeeld dunne lende, biefstukreepjes, rosbief)
1 portie groenten (Chinese kool, rode peper, 1/2 tomaat, 1 tl ui)
1 portie papaja
peper en Himalaya zout

Voor de marinade:
1 el appelazijn
verse gember
½ rode chilipeper
verse koriander
verse krulpeterselie

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de ​​oven voor op 100°C.
  2. Was de Chinese kool, maak schoon, leg een blad opzij, snijd de rest in fijne reepjes. Maak de peper schoon en snijd in reepjes. Snijd de tomaat en de ui in blokjes.
  3. Schil de papaja, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  4. Zout en peper het vlees. Verhit een gecoate pan zonder vet en bak het vlees aan beide kanten 3 tot 5 minuten (afhankelijk wat voor rundvlees je gebruikt). Warm houden in de oven op 100 °C.
  5. Was de kruiden, leg wat peterselie opzij en hak de rest fijn. Maak de chilipeper schoon en snijd in dunne reepjes. Schil de gember en hak fijn.
  6. Meng de azijn, chili en gember, zout en peper door elkaar. Doe er de jus van het vlees bij. Meng vervolgens de groenten, papaja en kruiden met de marinade.
  7. Snijd het vlees in dunne reepjes en meng door de marinade.
  8. Serveer op het Chinese koolblad en garneer met peterselie.

Zo, lekker pittig, hè? Ik ben benieuwd of jij er ook van houdt, zo’n heerlijk verwarmende rundersalade. Het zal je verassen hoe makkelijk het is om zelf te maken en hoe heerlijk het smaakt door de verse kruiden.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page