Pizzabodem van linzen met traditionele kruiden

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Pizza ongezond? Dat hoeft dus niet! Dit recept van onze Metabolic Balance collega’s uit Amerika laat zien dat je van rode linzen een gezonde pizza bodem kan maken. Beleg de pizza met groenten die jij lekker vindt en maak een goede basissaus voor eronder. Ga je echt voor een smaakexplosie? Vergeet dan niet een lepeltje zelfgemaakte pesto er overheen te smeren. Hieronder lees je hoe je deze gezonde pizzabodem van linzen maakt:

Ingrediënten
Bodem
  • 1 portie eiwit: droge rode linzen
  • 100 ml water
  • 1 teen knoflook
  • 1 el oregano
  • 1 el rozemarijn
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie

Toppings

  • 1 portie groente: groente naar keuze!
  • 1 el verse tijm (garnering)
  • eventueel: (parmezaanse) kaas (fase 3)

Extra

  • keukenmachine
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven voor op 220ºC.
  2. Doe de rode linzen in de keukenmachine en maal tot poeder; rode linzenmeel.
  3. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten voor de pizzabodem toe aan de blender en mix het door elkaar tot het één geheel is. Tip: voeg niet direct al het water toe, maar doe dat beetje bij beetje, zo voorkom je een te dun deeg.
  4. Rol of druk het deeg uit tot een dunne bodem.
  5. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak hierin vervolgens de pizzabodem aan beide kanten voor 2 à 3 minuten, totdat beide kanten licht gekleurd zijn.
  6. Leg de pizzabodem nu op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer de saus erop en beleg met je favoriete toppings.
  7. Schuif de pizza nog 6 tot 8 minuten in de oven, tot de groente bovenop licht verkleuren.
  8. Breng de pizza op smaak met peper en zout en voeg als laatste nog wat verse tijmblaadjes toe ter garnering.

Goh, ik ben toch zó benieuwd wat jullie van deze gezonde pizzabodem van linzen vonden? Wellicht is het heel anders dan je gewend bent, maar zeg eens eerlijk, dit is toch minstens net zo lekker!

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page