terug
terug

Pokébowl met bloemkoolrijst en zalm

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookPokébowls zijn de laatste tijd hipper dan hip en ook bij Metabolic Balance kunnen wij niet achterblijven! Dit heerlijke gerecht is afkomstig uit de Hawaïaanse keuken. Poké betekent in het Hawaïaans dan ook “in plakken snijden”. Het is een gerecht van doorgaans rauwe vis dat traditioneel gezien wordt geserveerd met rijst, (rauwe) groente en fruit. Over het algemeen dient het als hoofdgerecht en kun je er super veel kanten mee op. Vandaag hebben wij voor jullie een pokébowl samengesteld om je vingers bij af te likken. Qua vis hebben we gekozen voor zalm en om het extra gezond te houden bevat dit recept bloemkoolrijst in plaats van echte rijst. Het voordeel aan alles rauw serveren? Alle goede voedingsstoffen blijven behouden, en het is zo klaar! Nog een laatste tip: als bloemkool niet in je plan staat kun je ook prima broccoli, pompoen of zoete aardappel gebruiken. Hier komt ie dan, het recept voor pokébowl met bloemkoolrijst, lees je mee?

Ingrediënten:

1 portie zalm
Alternatief: verse tonijn
1 portie mango
1 portie groente: ½ portie bloemkool, rest aanvullen met radijs, wortel, avocado en rode kool
peper en zout

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Saus

4 el sojasaus
1 cm verse gember
rasp van citroen- of limoenschil (geen citroen op je lijst? Geen probleem, de schil mag je altijd gebruiken als smaakmaker)
1 el appelazijn
¼ rood pepertje
wasabi (poeder)

Extra

keukenmachine
eventueel eetstokjes
½ citroen of limoen

Bereidingswijze:
  1. Snijd de zalm in plakjes. Indien je citroen of limoen in je lijst hebt staan, kun je het sap hiervan over de zalm uitknijpen. Let op: de zalm hoeft nu niet terug in de koelkast. Als je de vis heel koud eet, heeft ie minder smaak.
  2. Snijd vervolgens de bloemkool in grove stukken en maal deze tot bloemkoolrijst in de keukenmachine en breng op smaak met peper en een snufje zout.
  3. Verwarm water in een pan. Zodra het water kookt doe je de bloemkoolrijst erbij en kook je dit voor maximaal 2 minuten. Haal daarna de pan van het vuur en giet af.
  4. Snijd vervolgens de rest van de groente en de mango in plakjes naar keuze. Tip: houd alle ingrediënten apart zodat je straks je bord leuk kunt opmaken.
  5. Dan de saus: doe de sojasaus samen met de appelazijn in een schaaltje en pers of rasp hier de verse gember boven uit.
  6. Afhankelijk van jouw smaak en hoe pittig je het sausje wil, kun je citroen- of limoenschil rasp, extra gember, wasabi en een rood pepertje toevoegen. Roer het geheel goed door.
  7. Nu is het tijd om je bord op te maken: begin met de bloemkoolrijst onderop, en beleg dit vervolgens per ‘taartpunt’ met een ingrediënt. Giet als laatste het sausje over je gerecht naar smaak.

Klaar is je pokébowl met bloemkoolrijst! Wil je je helemaal in Hawaïaanse sferen begeven? Eet je pokébowl met bloemkoolrijst dan met stokjes. Eet smakelijk!

Natuurlijk kun je een pokébowl ook met een andere vissoort uit jouw plan maken. Staat een van de gebruikte groentes niet in jouw plan? Dan kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld komkommer of rammenas.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page