Pompoen- en gembersoep
Pompoen- en gembersoep
Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!
Recepten als e-bookIn het begin dat ik het programma volgde moest ik wel wennen aan groente bij het ontbijt. Maar ja, dat is inmiddels 16 jaar geleden en nu snap ik niet waarom ik niet altijd al groente en soep at in de ochtend. Er zijn tenslotte genoeg landen waar dat wel de normaalste zaak van de wereld is. En dat is natuurlijk niet voor niets. Heerlijk om je dag mee te beginnen: lekker warm en goed voedend. Dan kun je er weer lang tegen!
Ingrediënten:
✓ 1 portie oliehoudende zaden en pitten (pompoenpitten en zonnebloempitten)
✓ 1 portie groenten (flespompoen, 1 tl in blokjes gesneden ui)
✓ 1 tl zwart sesamzaad
✓ 1 takje rozemarijn
✓ 1 teentje knoflook
✓ ½ rode chilipeper
✓ ½ cm verse gember
✓ 300 ml groentebouillon
✓ peper en Himalaya zout
Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.
Bereidingswijze:
- Verhit een pan met antiaanbaklaag zonder vet en rooster het zaden- en pittenmengsel. Haal het mengsel eruit en doe hetzelfde met de zwarte sesamzaden.
- Was de pompoen en snij deze in grove stukken. Deze hoeft niet te worden geschild.
- Pluk de rozemarijnnaalden van hun tak en hak fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Maak de chilipeper schoon en snijd in kleine stukjes. Schil de gember en rasp fijn.
- Doe de groentebouillon in een pan en voeg alle kruiden toe. Kook de pompoen en ui tot ze zacht zijn. Pureer vervolgens de groenten en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg voor het serveren het geroosterde zaden- en pittenmengsel en de geroosterde sesamzaadjes toe aan de soep.
Tip: Je kunt het gerecht makkelijk meenemen naar kantoor. Doe de soep in een thermoskan en verpak het zaden- en pittenmengsel en de sesamzaadjes apart.
Ben jij al gewend aan soep als ontbijt? Of toch liever meenemen als warme lunch?