terug
terug

Pompoen-mango-marmelade met kipfilet

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-bookDe combinatie van fruit en groente in een marmelade voor op een stuk knäckebröd is niet alleen lekker, het is ook een super handige manier van groente verwerken in je ontbijt! Zo heb je gegarandeerd een gezonde start van de dag. Deze versie, waarin we pompoen mengen met mango en dat vervolgens combineren met kipfilet op knäckebröd bevat alle voedingsstoffen die je nodig hebt: eiwit, vitaminen en koolhydraten. Hieronder staat het recept voor deze pompoen-mango-marmelade haarfijn uitgelegd, en dat helemaal zonder suiker!

Ingrediënten:

1 portie pompoen
1 portie mango
1 portie kipfilet
1 portie (rogge)knäckebröd
peper en zout
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel balsamicoazijn
300ml water of bouillon

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Extra

blender of staafmixer
veldsla
radijs

Bereidingswijze:
  1. Snijd de pompoen in blokjes.
  2. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en voeg de pompoenblokjes toe, bak 2 minuten en doe dan de balsamicoazijn erbij. Roer het nog goed door.
  3. Voeg vervolgens, naast zout en peper, kruiden naar keus toe. Lekker bij deze winterse combinatie is gember, maar ook kerrie, komijn of mosterdzaad passen prima bij deze groenten.
  4. Blus af met het water of de bouillon en bak in 10 tot 15 minuten gaar.
  5. Zorg dat het geheel een beetje vochtig blijft, zodat het straks na het pureren voldoende smeerbaar Indien nodig kan je extra water toevoegen.
  6. Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees daarna in stukken (hoeft niet klein).
  7. Laat de pompoen goed afkoelen (zet het gedurende enkele minuten in de koelkast).
  8. Doe vervolgens de pompoen in de blender en vul dit aan met de dubbele hoeveelheid mango. Bijvoorbeeld: als je portie 75 gram pompoen is, dan voeg je 150 gram mango toe. Pureer dit samen tot een gladde marmelade. Je kunt dit ook met een staafmixer doen, net wat je makkelijk vindt of in huis hebt.
  9. Beleg je knäckebröd met kipfilet en smeer daar de pompoen-mango-marmelade op.

En, klaar is je ontbijt met een heerlijke pompoen-mango-marmelade! Vind je de marmelade in verhouding wat veel? Dan kun je ook een deel van je groenteportie vervangen door bijvoorbeeld sla of radijs, zodat je wel aan je portie groente komt. Dit geeft nog wat extra smaak en een lekkere bite.

Houd er ook rekening mee dat je je hele portie fruit binnen krijgt. Als je niet je de hele fruitportie in je marmelade verwerkt, kun je de rest van de mango prima apart erbij eten. Je kunt de kipfilet trouwens ook vervangen door gekookte ham of geitenkaas.

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page