Portugese kippendij piripiri style

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book



Wie wel eens in de Portugese Algarve op vakantie is geweest, is vast bekend met het kip piri-piri gerecht. Heerlijk, maar niet erg gezond. Het past daarom niet in het Metabolic Balance-straatje. Vandaar dat we vandaag een verantwoorde Metabolic Balance versie maken. Minstens zo lekker, wel veel gezonder!

Maar eerst: piri-piri, wat is dat eigenlijk? Wanneer je een Portugees hoort praten over piri-piri kan hij meerdere dingen bedoelen: een kruidenmengsel, een olie of bijvoorbeeld een sausje. Ten grondslag aan deze drie vormen ligt de piri-piri vrucht. Helemaal geen ingewikkeld product hoor, gewoon een soort chilipeper. Net als jalapeno of madame jeanette. Naast de lekkere pittige smaak heeft deze vrucht ook een ontstekingsremmende werking. Geniaal product dus! Ik kan niet wachten om deze Portugese kippendij piripiri style te maken, doe je mee?

Ingrediënten:
  • 1 portie eiwit: kippendijen
  • peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 spaanse peper
  • 1 laurierblad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano

    Sla
  • 1 portie groente: tomaat, rode ui, sla en olijven naar keuze
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl balsamicoazijn
Bereidingswijze

1. De eerste stap is het bereiden van de marinade. Voeg fijngesneden knoflook en rode peper en het laurierblad samen in een kom. Doe hier vervolgens paprikapoeder, oregano en peper en zout bij en voeg olijfolie toe, totdat alles onder olie staat. Roer het geheel door.

2. Marineer nu de kippendijen met de marinade. Let op: houd wat over om later over het gerecht heen te gieten.

3. Bereid vervolgens de kippendijen. Officieel gezien hoort dit op de barbecue. In dit geval bereide we de kip in de slowcooker, zodat het vlees lekker mals wordt. Goede tip voor als je het ‘s middags al wilt bereiden als je ’s avonds weinig tijd hebt. Heb je geen slowcooker? Geen paniek! In een koekenpan op heel laag vuur wordt het ook super lekker. Toch liever een grillsmaak? Gaar de kip dan in een grillpan.

4. Giet als laatste de overige marinade over de gegaarde kip heen.

En, smullen maar! Heerlijk met een typische Portugese salade erbij. Heel simpel. Gewoon een kwestie van tomaat, rode ui, sla en olijven klein snijden en wat olie en azijn toevoegen.

Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page