terug
terug

Pure auberginespread met zonnebloempitten (fase 3)

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Groentespreads zijn één van de betere manieren om je brood goed, lekker en gezond te beleggen. Zelfgemaakte auberginespread hoort daar natuurlijk ook bij! Deze pure auberginespread bevat naast lekker veel groente, ook zonnebloempitten (dus houd daar rekening mee, pas vanaf fase 3 mogen zonnebloempitten buiten het ontbijt om ook gegeten worden). In zonnebloempitten zit een goede dosis ijzer. Bovendien zitten ze bomvol plantaardige eiwitten, gezonde vetten en vezels. Zeker doen dus! De spread smaakt heerlijk op een snee zelfgemaakt roggebrood. Hieronder lees je dit toprecept:

Ingrediënten

  • 1 portie groente: aubergine en rijpe tomaat
  • 1 portie eiwit: zonnebloempitten (fase 3)
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el appelazijn
  • 2 el verse peterselie
  • peper en zout

Extra

  • keukenmachine of staafmixer
Bereidingswijze
  1. Verwarm de voor oven op 200ºC.
  2. Snijd de aubergine in dunne plakken, besprenkel ze met een beetje olie en leg de plakken op een met bakpapier bedekte ovenplaat.
  3. De tenen knoflook kunnen met schil en al in de oven en ook de tomaat kan je gewoon in zijn geheel naast de aubergine leggen. Schuif de ingrediënten ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Na een kwartier is alles klaar en kan het samen met de pitjes en de peterselie in de keukenmachine of in een kom. Let op: verwijder nu wél eerst de schil van de knoflook.
  5. Maal het geheel fijn in de keukenmachine of gebruik de staafmixer om alles te pureren tot een gladde spread.
  6. Voeg naar behoeven olie, azijn, peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page