terug
terug

Rode bietensalade

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Zelf gepofte rode biet is super lekker en makkelijk te maken. De combinatie van rode biet en feta is de perfecte combinatie van zoet en zout voor een gerecht dat zowel gezond, lekker als mooi is.

De rode biet wordt licht gegaard tot hij zacht is, Hierdoor houdt hij zijn natuurlijke smaak het beste. De tijm geeft een extra accent waardoor de aardse smaak van biet een goede twist krijgt. Voor hetzelfde, maar net iets ander effect, kun je ook andere kruiden gebruiken, zoals rozemarijn of dille.

Ingrediënten:

1 portie kipfilet (als alternatief kan kalkoenfilet of eendenborst worden gebruikt)
1 portie feta, verkruimeld (als alternatief kan geitenroomkaas of ricotta worden gebruikt)
¾ portie (ongekookte) rode biet
¼ portie rucola
3 takjes tijm
25 ml water

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan staan vermeld.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg een vel aluminiumfolie klaar en leg de rode biet in het midden. Doe water en tijm erbij.
  3. Wikkel de rode biet stevig in aluminiumfolie en leg de rode biet op een bakplaat.
  4. Stoof de rode biet in 1 à 1,5 uur (afhankelijk van de grootte) gaar. Open het folie en pel de schil van de warme rode biet. Gebruik hierbij gerust handschoenen als je niet lang rode vingers wit houden…
  5. Snijd vervolgens de rode biet in kleine blokjes en breng op smaak met tijmblaadjes.
  6. Meng de rode biet met de feta door elkaar.
  7. Leg de rucola op het bord en doe vervolgens de rode biet met feta eroverheen. Garneer met een takje tijm.

En… Makkelijk toch? Vond je het ook veel lekkerder dan gekookte bietjes uit de winkel?
Ook heel leuk om je salade met verschillende kleuren biet te maken. Bijvoorbeeld met de witte biet, gele biet en wat rauwe plakjes om te garneren van de Chioggia biet. Wat een veelzijdige groente toch, hè?

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page