terug
terug

Rode paprikalasagne

voedingsplan

Neem de hoeveelheid die in jouw persoonlijke voedingsplan staat. Smakelijk eten!

Recepten als e-book
Recepten als e-book



Eindelijk is het weer eens tijd voor een goede rode paprikalasagne. Geschikt voor zowel de vegetariërs als de vleeseters onder ons, de kruiden zijn zo zorgvuldig uitgekozen dat je door de authentieke smaakexplosie niet eens zult merken dat er geen vlees in zit, top! In dit recept gebruiken we knäckebröd als lasagnebladen, gegarneerd met smeltende mozzarella kaas en een lekkere rode paprikasaus. Weer eens wat anders dan tomatensaus en gewoon een fantastische lasagne om te eten!

Ingrediënten:

1 portie mozzarella, in dunne plakjes (Als alternatief kun je ook feta of ricotta gebruiken)
1 portie knäckebröd
1 portie rode paprika
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt
1 tl tijm, fijngehakt
2 el verse basilicum

Gebruik de porties die in jouw voedingsplan vermeld staan.

Bereidingswijze:
  1. Verwarm de ​​oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met aluminiumfolie.
  2. Leg de rode paprika op de plaat en rooster deze in de oven in 20 minuten zwart.
  3. Haal de geroosterde rode paprika uit de oven en doe ‘m in een grote kom, dek af en laat de paprika 10 minuten rusten. Haal vervolgens de schil van de rode paprika af en verwijder de zaadjes en de witte zaadkern.
  4. Doe de geroosterde rode paprika, knoflook, rozemarijn en tijm in een blender. Vermaal tot een dikke pasta, voeg eventueel een scheutje water toe.
  5. Verlaag de oventemperatuur tot 180°C en maak de lasagne klaar. Doe in een ovenschaal een laagje rode paprikasaus (⅓ van de totale hoeveelheid saus).
  6. Vervolg met een knäckebröd, en herhaal dit nog eens met ⅓ rode paprikasaus. Bedek de saus met een laag gesneden mozzarella en nog een laag knäckebröd.
  7. Verdeel de laatste ⅓ rode paprikasaus erover, nog een laag knäckebröd en eindig met de resterende mozzarella.
  8. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak 20 minuten.
  9. Garneer de rode paprikalasagne met verse basilicum en serveer warm.

Hmm, ik ken maar weinig gerechten die zó uitnodigend zijn als deze zelfgemaakte rode paprikalasagne. Of nou ja, eigenlijk ken ik heel veel recepten, maar dit is er zeker ook één van. Zo goed van smaak, smullen!

Recepten als E-book
Begeleider in jouw buurt

You cannot copy content of this page